Forum avocaţi > Dreptul muncii

Modificare program de lucru

06-12-2015
Vizitator
Din luna ianuarie 2015 repausul saptamanal (sambata-duminica) a fost inlocuit cu repaus in timpul saptamanii (luni-vineri) fara ca unitatea sa fie declarata cu foc continuu, acest lucru facandu-se fara o negociere intre parti. Dupa o intrevedere cu managerul unitatii unde am vrut sa convenim asupra unui acord, acesta a declinat iar la hotararea noastra de a lucra normal luni-vineri ni s-a spus ca poate fi o abatere disciplinara desi la contractul individual de munca nu avem nicio anexa a hotararii. Este vorba despre serviciul mentenanta. Putem sa ne constituim ca parte civila intr-un conflict?
Multumesc!
Răspunde
 08-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Art. 137 Codul muncii precizeaza ca daca repausul saptamanal acordat in zilele de sambata-duminica ar prejudicia desfasurarea normala a activitatii, se poate acorda in alte zile stabilite in CCM sai RI. Daca prevederea nu se regaseste cel putin in unul din cele doua acte, puteti actiona firma in instanta, in cadrul unui litigiu de munca.
Dupa cum se vede, nu este nevoie totusi ca firma sa fie una in care munca se desfasoara cu foc continuu, dar verificati existenta mentiunii in unul din cele doua acte.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2015
Vizitator
Va multumesc pt raspuns.
Trebuie sa mai precizez ca alte servicii ale societatii, de exemplu productia, CTC-ul, logistica, etc, lucreaza in zilele de sambata si duminica si sunt platiti 170%. In schimb, serviciul mentenanta este tratat asa cum am spus mai sus, discretionar dupa parerea mea, chiar discriminatoriu (putem face o plangere?) Acest lucru, asa cum am aratat, a fost impus de la inceputul anului 2015, aparand pe fluturasul de salariu atunci cand lucram TOATE zilele de sambata si duminica ale lunii, rubrica "diverse adaosuri" cu un procent de cca 5%, acesta nefiind negociat. Cum pot afla daca este trecut in CCM? Noi nu am semnat nimic in acest sens.
Va multumesc!
Răspunde
 09-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
CCM si RI trebuie puse la dispozitia salariatior pentru a fi cunoscute. Solicitati-le!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2015
Vizitator
Buna Seara! V-am trimis pe e-mailul dvs documentele: noul Contract Colectiv de Munca P.L. 2015-2016, forma finala.

Acest Contract Colectiv de Munca este valabil in perioada: 30.03.2015 - 29.03.2017, toate prevederile fiind aplicabile cu data de 01.04.2015, inclusiv noile grile de salarizare.
Răspunde
 11-12-2015
Vizitator
Am putea sa ne auzim si la telefon, daca aveti dvs disponibilitatea si nu este un deranj prea mare.
Multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.