Forum avocaţi > Dreptul muncii

Accord

17-12-2015
Vizitator
Eu am contract pe perioada nedeterminata cu o societate din Romania unde prestam servicii de proiectare online pentru un client din Italia. Pentru a functiona societatea a facut un contract de internet care valoreaza aproape 1000E/luna. Problema este ca ei ma pun sa semnez un Accord, zic ei, care suna cam asa: "avand in vedere investitiile facute de societate, angajatul se obliga sa nu-si inainteze demisia in perioada 01-01-2016 pana la data de 31-12-2016, altfel va plati contractul de internet din momentul plecari pana la data scadentei acestuia". Al doilea punct al documentului imi interzice sa ma pot angaja direct la client pe o perioada de un an de la data demisiei.
Mentionez ca eu nu cunosc contractul de internet pentru ca nu am avut nici un drept in alegerea operatorului de internet (eu am facut decat testele de functionare cu operatorul), sunt singurul angajat care lucreaza pentru ei si ca nu primesc nici un fel de retributie din acest accord. Perioada de preaviz stabilita in contractul individual de munca este de 15 zile calendaristice.
As dori sa va intreb daca documentul este legal si daca atrage vre-o raspundere in cazul in care imi inaintez demisia.
Răspunde
 18-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Proiectarea online presupune, evident, existenta unui contract de internet. Partile acestui contract sunt: firma de proiectare si firma de internet. Este normal ca dvs. nu sunteti parte in acest contract si ca respectivul contract s-a incheiat exclusiv pentru desfasurarea activitatii dvs. Este normal si legal ca pana finalizati proiectul sa nu va dati demisia, decat cu plata despagubirilor pe care le-ati produce firmei prin demisie, respectiv valoarea contractului de internet. Si al doilea punct al acordului este legal, deoarece este posibil ca dvs. sa va intelegeti cu clientul ca sa lucrati direct pentru el, desi l-ati cunoscut in considerarea functiei pe care o aveati la firma de proiectare.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-12-2015
Vizitator
Sa va detaliez un pic problema, eu nu am fost informat de catre societate nici care este pretul abonamentului si nici conditiile de reziliere, dupa semnarea documentului mi s-a spus ca abonamentul ar valora de fapt 1000E (cu toate ca eu am gasit pe piata concurenti cu preturi intre 400-600E) si ca condittile de reziliere ar fi sa platim abonamentul in continuare pana la scadenta lui (si aici este de discutat pentru ca ceilalti concurenti te obliga la plata a jumatate din perioada ramasa pana la scadenta). O alta problema este ca acest contract (intre societati, cea din Roamania si clientul din Italia) este recurent, adica se reinoieste la fiecare inceput de an, deci si abonamentul se reinoieste la fel. In ceaa ce priveste clientul , as dori sa adaug ca eu am lucrat mai intai pentru el in Italia dimp de 6 ani ce-i drept printr-o filiala a societatii din Romania, dar deschisa in Italia si apoi m-am intors in Romania.
Răspunde
 22-12-2015

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Am inteles. Deci ceea ce contestati dvs.este valoarea contractului de internet si al doilea punct al acordului,In ceea ce priveste valoarea, presupun ca ea a fost aleasa pentru o mai buna conexiune a internetului.In ceea ce priveste al doilea punct, ati putea cere o indemnizatie de neconcurenta, dar acordarea ei va atrage obligatia de restituire in cazul incalcarii punctului din acord.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.