Forum avocaţi > Dreptul muncii

Contract de munca cu clauza de 2000 euro incheiat pe 5 ani

02-02-2016

Buna Seara,
Ma numesc Robert si sunt angajat al Grup Feroviar Roman. Am fost scolarizat in functia de sef de tren pe baza unui proiect finantat din fonduri europene. La inceputul proiectului am fost pusi sa semnam un contract de munca precum ca dupa scolarizare vom ramane 5 ani la firma GFR (mai sus amintita), in caz contrar vom suporta o cheltuiala de 2000 euro, aceasta fiind o clauza a contractului.

Intrebarea mea este: ESTE LEGAL UN ASEMENEA CONTRACT DE MUNCA SI IN CAZUL LICHIDARII LA ZII (desfacerea contractului de munca cu acordul partilor), FIRMA, DACA MA DA IN JUDECATA PRECUM CA NU AM RESPECTAT CONTRACTUL, AR AVEA SANSE SA CASTIGE SI SA MA OBLIGE SA PLATESC ACEEA CLAUZA?

Astept raspunsul dumneavoastra si pe robert281990@gmail.com
cine este dispus sa-mi trimita pe e-mail.

Va multumesc!
Răspunde
 03-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Cheltuielile de scolarizare se recupereaza in cazul in care aveati o clauza de a ramane sa lucrati in firma care v-a scolarizat, un anumit numar de ani.Singura problema eset nivelul cheltuielilor de scolarizare. Daca a costat 2000 euro, atat veti avea de plata.Si la incetarea CIM prin acord clauza ramane in vigoare: sunt de acord sa plecati, dar platiti suma. Contractul de munca este perfect valabil. Este vorba despre o clauza a contractului-aceea de restituire a cheltuielilor de scolarizare.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.