Forum avocaţi > Dreptul muncii

Promovare in grad profesional funcționari publici

08-02-2016
Vizitator
Buna ziua, sunt funcționar public angajata din 08.2008, data de la care nu am avansat in grad profesional, treapta , nimic. Doi ani am fost disponibilizata, m am reîncadrat dupa ce am câștigat in instanța, in urma unei concedieri, nici o avansare , nimic. Pot sa merg in instanța?
Răspunde
 12-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Promovarea functionarilor publici se face prin concurs sau examen.Ori nu ati participat, ori, daca ati participat la acestea si nu ati indeplinit baremul, nu puteti fi promovata.Pentru a participa, trebuia sa indepliniti cateva conditii:
-sa aveti cel putin 3 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promovati;
-sa fi obtinut cel putin calificativul «bine» la evaluarea anuala a performantelor individuale in ultimii 2 ani calendaristici;
-sa nu aveti in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-05-2017
Vizitator
Buna ziua,
Va rog sa-mi explicati le ce se refera cei doi ani calendaristici....am 3 ani vechime in functia pe care o detin, in apr.2015 m-am intors la serviciu dupa concediu de crestere a copilului, s-au implinit cei doi ani calendaristici sau 1 an calendaristic se considera de la 1 ian la 31 dec?
Răspunde
 16-12-2017
Vizitator
Bună ziua, sunt funcționar public și vreau să știu dacă mă încadrez la promovare în situația de față, care se prezintă astfel: ultima promovare 07.08.2014;
-din 12.06.2017 mi s-a suspendat raportul de serviciu și din 19.06.2017 am intrat în concediu de maternitate până pe 22.10.2017;
-un 23.10.2017 până în 10.12.2017 am fost în concediu de creștere și îngrijire copil iar din 11.12.2017 mi-am reluat activitatea.
Intrebare: Eu indeplinesc condițiile de vechime pentru a putea participa la examenul de promovare din 20 decembrie 2017? Mulțumesc anticipat!
Răspunde
 04-01-2018

Campina

-pentru Mada-cei 2 ani calendaristici la care m-am referit in raspunsul anterior, se refera la anii de dinaintea anului 2017 si la perioada cuprinsa intre 1 ian si 31 dec.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2018

Campina

-pentru August 2017-indicat este sa postati intrebarile fiecare sepat,chiar daca au legatura cu alta postata, in caz contrar riscati sa primiti tarziu raspunsul, cand deja nu mai aveti nevoie de el, ca acum.
Cred ca ati gresit in ceea ce priveste perioadele concediului de maternitate si de CCC, altfel nu vad de ce sa fi stat in CCC doar 2 luni, intre 23.10-10.12 2017.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-01-2018
Vizitator
Buna ziua. Am fost angajata unei institutii de stat timp de aproape 20 de ani pana in anul 2016 cand am plecat in mediul privat, avand la plecare functia de consilier principal. Dupa sase luni, m-am reangajat la stat insa la o alta institutie tot in aceeasi functie de consilier principal. As dori sa stiu daca perioada in care am detinut functia de consilier principal la primaria unde am lucrat timp de 20 de ani mi se poate lua in calcul la institutia in care lucrez acum daca am avut o perioada de intrerupere, respectiv acea perioada de sase luni in care am lucrat la privat, pentru a putea promova.
Mi s-a comunicat ca nu pot fi promovata decat dupa trei ani de la angajarea la noua institutie, perioada anterioara nu poate fi luata in calcul pentru ca am avut intreruperi.
Răspunde
 31-01-2018
Vizitator
Buna ziua! sunt angajata unei institutii publice pe functia de consilier asistent din martie 2015, in august 2016 am intrat in concediu pentru cresterea copilului, si in data de 29.11.2017 am reluat activitatea. Conform legii 188/1999, indeplinesc conditia de vechime in functia ocupata, si am primit si evaluari pe ultimii 2 ani calendaristici, pot promova in anul 2018 in aceasta situatie? mentionez ca evaluarea pe anul 2017 este doar pe o periada de o luna de zile.
Am intrebat si la ANFP si verbal am primit raspuns afirmativ concret, iar in scris am primit un raspuns care lasa si loc de interpretare, iar responsabilul de resurse umane al institutiei unde lucrez nici nu vrea sa auda de asa ceva. Va rog sa ma ajutati!
Răspunde
 12-05-2018
Vizitator
Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o clarificare, va rog, referitoare la Legea 188/1999. Invat pentru un examen si nu stiu care este cea mai actuala varianta? Cea din 2018 (care stiu ca trecut de Senat in aprilie) sau cea din 2017 (actualizata prin legea 57/2016)? As aprecia tare mult un raspuns. Multumesc.
Răspunde
 22-01-2019

Buna ziua. Am fost angajata unei institutii de stat timp de aproape 20 de ani pana in anul 2016 cand am plecat in mediul privat, avand la plecare functia de consilier principal. Dupa sase luni, m-am reangajat la stat insa la o alta institutie tot in aceeasi functie de consilier principal. As dori sa stiu daca perioada in care am detinut functia de consilier principal la primaria unde am lucrat timp de 20 de ani mi se poate lua in calcul la institutia in care lucrez acum daca am avut o perioada de intrerupere, respectiv acea perioada de sase luni in care am lucrat la privat, pentru a putea promova.
Mi s-a comunicat ca nu pot fi promovata decat dupa trei ani de la angajarea la noua institutie, perioada anterioara nu poate fi luata in calcul pentru ca am avut intreruperi.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.