Forum avocaţi > Dreptul muncii

Firma refuza sa imi desfaca cm

27-02-2016
Vizitator
Buna Ziua
Am lucrat la o firma si am gasit o alta firma care oferea conditii de lucru superioare , prin urmare am incercat sa imi inaintez demisia si de teama sa nu pierd ocazia ivita am plecat de la vechea firma fara sa mai lucrez nici o zi, Acum sunt 2 saptamani de cand astept sa imi desfaca contractul de munca cu orice litera doresc dansii ca sa pot sa ma angajez intrucat noua firma condiyioneaza angajarea de inchiderea contractului meu de munca,
Am fost si chemat pentru discutii si mi s a spus ca vor inchide contractul cand vor dorii dansii, iar eu nu mai stiu cum sa ies din incurcatura , Muktumesc mult
Răspunde
 27-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Ce intelegeti dvs. prin "am incercat sa imi inaintez demisia"? Demisia pur si simplu se depune, apoi lucrati perioada de preaviz, dupa care puteti pleca lnistita. Angajatorul nu are dreptul de a nu inregistra demisia.Dar, din in cate inteleg, nu ati lucrat perioada de preaviz, Pe de alta parte, mai este o problema: multi salariati confunda demisia cu incetarea prin acord a CIM. La aceasta forma de incetare a CIM angajatorul are dreptul sa nu accepte varianta si sa solicite incetarea prin demisie, cu tot ce presupune aceasta.Probabil vechea firma va va desface CIM ca sanctiune disciplinara, dar este o procedura de durata.Era bine daca ne-ati fi intrebat inainte de a lua o hotarare care nu v-a dus la niciun rezultat.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.