Forum avocaţi > Dreptul muncii

Act aditional cu clauza de fidelitate

29-02-2016

buna ziua. am o problema care ma macina de ceva timp, si sincer sa va spun am nevoie de un sfat , de ajutor ... La contractul meu de munca a fost atasat un act aditional cu clauza de fidelitate in care sunt enumerate cateva puncte strict confidentiale.(ce am voie si ce nu am voie sa spun) pe langa acestea in acest act aditional mai este stipulat si faptul ca eu" Domnul X" timp de 24 de luni de la data angajarii nu am voie sa solicit incetarea contractului de munca din proprie vointa. In situatia in care din proprie vointa doresc sa incetez contractul de munca , atunci ma angajez sa platesc o dauna de 30.000 Eur. Tin sa mentionez ca , contractul de munca este pe o perioada de 3 luni. Daca nu il mai prelungesc ce se poate intampla? sau cat de legal este acest act aditional.? daca plec maine sa spunem ce se poate intampla ? Astept un ajutor din partea voastra . Multumesc
Răspunde
 29-02-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
La un CIM nu "se ataseaza" acte aditionale. Ele se SEMNEAZA atat de catre angajator, cat si de catre angajat. Dupa semnare ele devin "legea partilor", cu conditia ca sa nu cuprinda clauze ilegale.Din cate am inteles este vorba despre un CIM pe durata determinata, de 3 luni.Nu dvs. va prelungiti, sau nu, contractul, ci angajatorul. Deci clauza potrivit careia, daca in termen de 24 de luni de la angajare, solicitati incetarea CIM, deocamdata nu are relevanta. Ceea ce ar ramane de discutat este valoarea despagubirii solicitate de catre firma. 30 000 euro este o suma foarte mare. Aceasta suma ar trebui sa reflecte paguba pricinuita de dvs. firmei, prin plecare.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-03-2016

deci, daca dupa ce aceste 3 luni trec si compania doreste sa imi prelungeasca contractul, si eu refuz semnarea? presupun ca automat acel act aditional nu mai are nici o valoare? atat timp cat eu nu doresc prelungirea contractului individual de munca.?
Răspunde
 01-03-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Tocmai invers, abia atunci actul aditional are valoare. Nu m-am gandit ca dvs. nu vreti sa mai lucrati acolo.Daca nu sunteti de acord cu prelungirea contarctului opereaza clauza de fidelitate.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.