Forum avocaţi > Dreptul muncii

Proces mediere învățământ

29-02-2016
Vizitator
Bună ziua! Sunt invatatoare și am o problema cu hotărârile judecătorești acordate cadrelor didactice . Când sindicatul a dat statul în judecata s - au întocmit niște liste de pe care am fost omisa și nu am beneficiat de HJ. Acum sindicatul inițiază un alt proces de mediere pentru cei omisi de pe liste, dar nici aici nu pot fi reprezentată deoarece nu întrunesc o condiție și anume nu eram membru de sindicat în ianuarie 2013 cand s-a intentat primul proces ,pentru ca eram în concediu creștere copil.Nu am fost informata de liderul de sindicat ca pe perioada CCC se suspenda calitatea de sindicalist . As vrea să știu dacă se poate face ceva. Am fost membru de sindicat de când m - am angajat din 2003, sunt și în prezent , exceptând CCC, am cotizat timp de 11 ani și acum când ar trebui să mă reprezinte și pe mine nu se poate . Mulțumesc!
Răspunde
 01-03-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Pe perioada CCC contractul de munca este suspendat si orice altceva care are legatura cu acesta.De aceea nu se poate. Pe perioada respectiva probabil ca nu vi s-a oprit nici cotizatia la sindicat.
O ultima precizare: nu este vorba despre "un proces de mediere" deoarece medierea nu implica un proces, iar ceea ce presupune un proces, nu este mediere. Este, deci, vorba despre un proces pentru recuperarea unor drepturi.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-03-2016
Vizitator
Am inteles aceste lucruri. Eu nu mai pot da statul în judecata deoarece s - au prescris faptele din 2013. Singura mea șansă este participarea la aceasta mediere unde sindicatul nu vrea să mă reprezinte din motivul sus menționat. As vrea să știu dacă pot da sindicatul în judecată pentru că îmi refuza dreptul la participare. Mulțumesc!
Răspunde
 01-03-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu puteti da nici sindicatul in judecata, deoarece in mod corect nu va pot reprezenta, pentru motivele aratate mai sus.Pe perioada CCC totul a fost suspendat, inclusiv apartenenta la sindicat.Mai sunt si asemenea perioade si probleme.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Faptele din 2013 nu s-au prescris si drepturile salariale le puteti cere. Calculul termenelor facandu-se pe zile. Asa ca mai verificati inca odata. Totodata puteti actiona singura Min Inv si Statul in judecata pentru drepturile salariale neacordate atunci. Nu trebui neaparat sa fiti parte intr-un sindicat pentru a va apara drepturile.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2016
Vizitator
Mulțumesc pentru răspunsuri! Probabil că voi încerca și această posibilitate. Am încercat să îmi plătesc retroactiv contribuția la sindicat, dar acesta nu îmi permite invocând diferite motive. Este frustrant sa nu ți se recunoască drepturile tocmai de institutia care trăiește din banii noștri.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.