Forum avocaţi > Dreptul muncii

Abuz în serviciu

12-03-2016
Vizitator
Buna ziua, lucrez într-o companie de stat și am descoperit ca șeful meu ponteaza prezente la serviciu anumite colege dar ele sunt acasa sau a chemat fără notă de chemare care trebuia semnată de șef secție, sindicat. , o colega la serviciu in tura de noapte 12ore desi era prezenta o altă colegă și nu avem voie 2 colege pe tură și deși această colegă era în perioada de proba și era trecută la schimbul 1 adică la 8 ore de la 8-16.
Sau alt coleg este programat în concediu de odihna 5 zile în luna februarie dar a venit la serviciu și i le dă în altă lună sub forma de recuperări.
Vă precizez că prezenta din condica nu coresunde cu pontajul scris și cu pontajul electronic de la poartă.
Vă întreb dacă nu este abuz în serviciu, fals în acte și dacă prescripția este cea generală de 3 ani.
Răspunde
 12-03-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Abuz in serviciu si fals in acte.
Puteti sesiza ITM si parchetul.
Prescriptia se calculeaza in functie de incadrarea juridica a faptelor. Pentru aceasta trebuie sa sesizati parchetul si daca se va da o rezolutie de incepere a urmaririi penale se vor stabili si incadrarile juridice si apoi se va putea vorbi termenul de prescriere a faptelor.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2016
Vizitator
Referitor la mesajul pe care vi l-am trimis cu privire la abuz în serviciu, fals în acte în cit timp de la săvârșirea infracțiunii pot sesiza ITM și Parchetul?
Vă mulțumesc mult pentru informații suplimentare.
Răspunde
 13-03-2016
Vizitator
Bună ziua, i-mi puteți spune cât timp am la dispoziție pentru a sesiza ITM și Parchetul din momentul în care am observat că șeful meu face fals în pontaje și abuz în serviciu.
Va mulțumesc pentru răspunsul dvs..
Răspunde
 16-03-2016
Vizitator
Bună ziua, aș dori să vă întreb, ce se poate face în cazul în care o colega de serviciu la locul de muncă ma amenințat că i-mi face vrăji (woo-doo) si că mi-a făcut și în trecut, printr-un bilet semnat de ea. Acest bilet nu este datat dar mi la scris acum 5 ani, dar acum mă amenință verbal fără martori.
Am sesizat șeful dar a zimbit spunând să nu cred așa ceva, nu a luat nici o măsură.
Șeful o protejează falsificand pontajul adică o trece prezenta dar ea a stat acasă.
În cât timp de la abuz în serviciu și fals în acte pot si sesizez ITM, Parchetul?
Vă mulțumesc pentru răspunsul dvs.
Răspunde
 15-02-2017
Vizitator
Bună ziua ! Am și eu o întrebare. Este normal ca patronul/ directorul, să pună angajații sa citească fisa postului cu voce tare și acesta să îi înregistreze?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.