Forum avocaţi > Dreptul muncii

Solicitare salarii compensatorii

14-03-2016

Buna ziua...ajutati -ne va rugam si pe noi cu niste raspunsuri!.
O Banca din Romania ne trimite o notificare de concediere colectiva in care stipuleaza ca ne ofera la plecare un salariu compensatoriu. Noi, angajatii revoltati de acest fapt si de multe altele, printre care si faptul ca nu exista un contract colectiv de munca (sau nu trebuie sa stim despre existenta lui) , iar despre reprezentantul salariatilor nu stie nimeni nimic....am decis sa ne unim ...suntem peste 40 angajati care intentionam sa ne cerem drepturile . Doar ca , dupa primirea preavizului am fost instiintati telefonic ca vom primi o alta oferta care va trebui semnata pe loc. Este legal sa primesc o oferta scrisa si sa trebuiasca sa o semnez pe loc? Nu exista( legal ) un termen de raspuns????,
Acea notificare se refera la faptul ca vom primi intre 3 si 5 salarii compensatorii, conditionati de desfacerea contractului individual de munca cu acordul partilor.
Intrebari:
1.este sau nu obligatoriu sa detina un contract colectiv de munca daca au peste 1400 angajati ?
2.care este documentul in baza carora ne ofera intre 3 si 5 salarii? De ce 5? De ce nu 12????au voie sa stabileasca un nr. de salarii compensatorii la desfacerea ctr. De munca cu acordul partilor ...asa....pur si simplu....cat considera.....????
3.ce avantaje au daca noi semnam incetarea cu acordul partilor?sunt multe????
4.daca am facut o solicitare pe mail in care ne exprimam nemultumirea vis a vis de nr. acestor salarii si am solicitat mai multe... trebuie sa o trimitem si prin posta cu confirmare ???e suficient doar mail in care toti am dat replay si am scris: SUNT DE ACORD.

MULTUMIM!!!!
Răspunde
 14-03-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
1- la acest numar de salariati sigur exista CCC si dvs. trebuia sa cunoasteti prevederile lui inca de la angajare
2- in CCC este trecuta posibilitatea acordarii salariilor compensatorii, in caz de concedieri colective, intre 3 si 5 salarii in functie de anumite criterii
3-singurul avantaj este ca nu mai trebuie sa lucrati in perioada de preaviz
4-nu se negociaza numarul salariilor compensatorii, deoarece el este trecut, sigur, in CCC
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2016

Ne constrang , fortandu-ne sa semnam incheierea ctr. de munca CU ACORDUL PARTILOR cu oferta de 3 -5 salarii, mai nou 6 salarii.
ne-au trimis un raspuns la solicitarea facuta de noi catre conducerea Bancii in care ni se spune ca , Comitetul de directie vine in sprijinul salariatilor oferindu -le intre 3 si 5 salarii compensatorii cu conditia desfacerii ctr de munca CU ACORDUL PARTILOR.ni se mai spune ca avem si a 2 a varianta, adica cea de concediere colectiva cu un singur salariu compens......Si totusi...DE CE MAI PUN PRESIUNE sa acceptam varianta "de comun acord"???
Mai suntem 38 persoane care nu suntem de acord.Ce putem face in continuare?Inainte de a actiona in instanta... Indrumati -ne va rugam!!!
Răspunde
 18-03-2016
Vizitator
In data de 08/03/2016 socitatea la care eram angajat,fara nici o instiintare au intrerupt contractele de munca,ulterior respectiv in data de 17/03/2016 afland de aceasta decizie.Am luat legatura cu societatea si le-am transmis ca doresc sa mi se intocmeasca actele de somaj deoarece la noua societate pe care o vor infinta nu mai doresc sa inchei un alt contract cu dansi.Mi sa raspuns ca daca voi intra in somaj ,voi pierde cele 3 salari compensatori ,deoarece doar pe data de 06/04/2016 se va da decizia de faliment de catre judecatorie.....dar pana atunci ce vom face.Va rugam ajutatine !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.