Forum avocaţi > Dreptul muncii

Demisie fara preaviz- este posibil in aceasta situatie?

17-03-2016
Vizitator
Buna ziua, in data de 26.02.2016 am semnat un contract de munca pe o perioada determinata de 3 luni de zile, care pe deasupra nu era completat cu salariul, timpul de munca, concediu, perioada de proba, etc., iar in data 3.03.2016 am inceput activitatea, mai exact training-ul, care a durat 2 saptamani, adica pana ieri. Astazi am inceput munca efectiv si, constatand ca nu pot face fata,nu ma descurc deloc, am hotarat sa imi semnez demisia. Acum managerul respectiv ma obliga sa stau in preaviz 20 de zile lucratoare, si mi-a spus ca daca maine dimineata nu ma prezint la munca sunt absenta nemotivata, iar la 3 absentari imi inchide contractul de munca indisciplinar.
Este legala aceasta situatie, avand in vedere ca eu inca nu am primit nicio copie a contractului meu de munca, pe motiv ca inregistrarea la ITM poate dura pana la 1 luna?
Răspunde
 19-03-2016

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Demisia fara preaviz este posibila, conform art 81 alin 8 din Codul muncii doar daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin CIM. Faptul ca la data semnarii in CIM nu erau completate elemente importante este o problema si nu trebuia sa il semnati asa. Dar aceasta nu inseamna neindeplinirea unor obligatii asumate de catre angajator. Iar inregistrarea CIM la ITM nu dureaza atat de mult.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-04-2016
Vizitator
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu privire la demisia mea si contractul de munca. Am lucrat 2 ani intr un magazin in Afi Cotroceni, am anuntat intentia mea de plecare inca de la inceputul lunii aprilie, iar pe 19 mi am dat demisia scris. Mi au dat si nr de inregistrare pe ea. Ulterior din cauza unor lipsuri de marfa din magazin nejustificate, angajatorii nu mi au desfacut inca contractul de munca, sub pretextul ca trebuie sa isi mai recupereze din bani. ( Noi angajatii am invocat art 8 alin 8 din Codul muncii, precum ca nici angajatorul nu a respectat contractul de munca si nu ne a dat banii la timp). Este legal acest lucru? Eu sa nu mai fiu la munca si sa am demisia semnata ? Am inteles ca vor sa ne tina ,,legati,, pana la sfarsitul lunii si sa ne bage in nemotivat. Este legal acest lucru? Plus ca ne au bagat in concediu de odihna 5 zile pe toti, fara ca noi sa semnam vreo cerere. Este legal? Eu am fost de acord sa imi opreasca diferenta de salariu pe luna aceasta si sa le puna la minusul de inventar. Vreau doar sa imi dea actele, nota de lichidare si decizia de incetare sa ma pot angaja in alta parte. Pot sa ma angajez la alta firma daca eu nu am inca contractul inchis ? La cate zile dupa demisia mea trebuie sa imi dea angajatorul actele? Ce art si ce alin din lege poate sa imi desfaca contractul, sa nu imi faca rau, macar sa stiu ca este ok acea lege. V a rog frumos sa ma ajutati. Multumesc frumos.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.