Forum avocaţi > Dreptul muncii

Act aditional la CIM

04-04-2016
Vizitator
Buna ziua,
La angajare in noua firma, am semnat si un act aditional la CIM, ca urmare a faptului ca trebuia sa urmez o serie de training-uri in strainatate. Prin respectivul act aditional, am convenit ca nu voi pleca pe o perioada de minim 3 ani din firma respectiva. Training-ul s-a desfasurat pe perioada a 4 luni in strainatate, perioada in care am beneficiat de drepturile salariale convenite prin CIM, precum si de plata diurnei, a transportului si a cazarii in tara respectiva! Mentionz faptul ca nu am primit vreo diploma, intrucat acel training a constat de fapt in "culegere de informatii" despre un nou proiect, la cartierul firmei mama din tara respectiva. La intoarcere, nu a fost specificata data exacta de incepere a perioadei de 3 ani de zile. Am mentionat la inceput faptul ca am fost angajat intr-o noua firma, nou infiintata pe langa cea veche, in care eram deja angajat, firma noua fiind infiintata pentru a obtine un ajutor de stat de la guvernul roman, in contextul unei investitii mai mari. Practic, sunt 2 firme diferite din punct de vedere fiscal si financiar, intrucat au coduri de identificare fiscala diferite, dar o parte din conducere este comuna (pentru anumite departamente).Eu urmeaza sa fiu transferat pe vechea firma, insa superiorul meu mi-a cerut semnez si transferul clauzei pe care l-am semnat la transferul pe firma cea noua. In mod normal, acest lucru este anormal, dat fiind faptul ca sunt 2 firme separate. Vreau sa cer si o parere avizata in acest sens. Vreau sa stiu, de asemenea, ce sanse am in cazul in care plec iar firma va intenta proces, pentru acel act aditional! Va multumesc!
Răspunde
 07-04-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Trebuiesc vazute cele 2 contracte de munca si de transferare a obligatiilor. Pe de alta parte poate fi vorba si de un abuz de drept chiar o incalcare a dr persoanei avand in vedere sa ati beneficiat l o firma de pregatire profesionala unde trebuia sa ramaneti si ati trevut la alta la cererea angajatorului. Sunt multe aspect pe care dvs ca necunoscator a legislatie probabil nu le vedeti asa clar cum le poate vedea un avocet. Intuiti dvs ceva dar, nu intuiti si dedesupturile problemei. Incercati sa luati leg cu un av sa va studieze contractile si sa caute situatia juridica a societatilor.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-04-2016
Vizitator
Va multumesc pentru acest prim raspuns, pentru a putea discuta mai multe detalii referitoare la acest subiect, v-as ruga sa imi spuneti daca ma puteti ajuta sau sa imi recomandati pe cineva specializat in astfel de cazuri! Subliniez inca odata, transferul nu l-am cerut eu, eu in mod normal trebuie sa demisionez din actuala firma, pentru a putea fi "reangajat" in cadrul celei vechi. Cel putin, asa a fost procedura cand am fost angajat in actuala firma! Reiterez, cele 2 firme sunt diferite din punct de vedere fiscal si financiar, avand numere de identificare fiscala diferite. Situatia este putin mai ciudata, insa sper ca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri cat de cat concludente. De asemenea, as vrea sa stiu ce costuri imi pot fi imputate de catre firma, atat diurna cat si cheltuielile cu cazarea si transportul, sau doar cele din urma! Nu cunosc foarte bine legislatia in domeniu si sunt confuz in acest moment! Multumesc anticipat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.