Buna ziua, La angajare in noua firma, am semnat si un act aditional la CIM, ca urmare a faptului ca trebuia sa urmez o serie de training-uri in strainatate. Prin respectivul act aditional, am convenit ca nu voi pleca pe o perioada de minim 3 ani din firma respectiva. Training-ul s-a desfasurat pe perioada a 4 luni in strainatate, perioada in care am beneficiat de drepturile salariale convenite prin CIM, precum si de plata diurnei, a transportului si a cazarii in tara respectiva! Mentionz faptul ca nu am primit vreo diploma, intrucat acel training a constat de fapt in "culegere de informatii" despre un nou proiect, la cartierul firmei mama din tara respectiva. La intoarcere, nu a fost specificata data exacta de incepere a perioadei de 3 ani de zile. Am mentionat la inceput faptul ca am fost angajat intr-o noua firma, nou infiintata pe langa cea veche, in care eram deja angajat, firma noua fiind infiintata pentru a obtine un ajutor de stat de la guvernul roman, in contextul unei investitii mai mari. Practic, sunt 2 firme diferite din punct de vedere fiscal si financiar, intrucat au coduri de identificare fiscala diferite, dar o parte din conducere este comuna (pentru anumite departamente).Eu urmeaza sa fiu transferat pe vechea firma, insa superiorul meu mi-a cerut semnez si transferul clauzei pe care l-am semnat la transferul pe firma cea noua. In mod normal, acest lucru este anormal, dat fiind faptul ca sunt 2 firme separate. Vreau sa cer si o parere avizata in acest sens. Vreau sa stiu, de asemenea, ce sanse am in cazul in care plec iar firma va intenta proces, pentru acel act aditional! Va multumesc! |
|