Forum avocaţi > Dreptul muncii

Angajament de fidelitate

02-07-2016
Vizitator
M-am angajat de curand la o firma. Durata contractului de munca este pe perioada nedeterminata cu o perioada de proba de 90 de zile calendaristice. Pe langa contractul de munca am semnat si un angajament de fidelitate si confidentialitate care are urmatoarele obligatii contractuale de fidelitate:
- sa nu initiez desfacerea contractului de munca mai devreme de 3 ani de la incheierea acestuia
- in cazul in care voi dori sa incetez raporturile de munca ii voi notifica inscris angajatorului in scris intentia mea cu cel putin de 30 de zile inainte
- in cazul nerespectarii obligatiilor de fidelitate, avand in vedere cheltuielile suportate de angajator cu pregatirea mea profesionala, ma oblig sa-i achit acestuia despagubiri 15000 de euro in cel mult 30 de zile de la notificare
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Avand in vedere ca sunt inca in perioada de proba, daca imi dau demisia, ma poate ataca in instanta sa-i platesc despagubiri? Am mai putin de 2 saptamani de munca. Nu am facut niciun curs sau training de formare profesionala. Nu am semnat nimic de genul asta.
2. Stiu ca, conform Codului Muncii, perioada de preaviz in cazul demisiei in perioada de proba nu exista. Asa e?
Va rog frumos ajutati-ma. Vreau sa-mi dau demisia cat mai curand. Dar imi este frica sa nu ma oblige sa raman, sau sa ma atace in instanta cu cerere de despagubire.
Răspunde
 12-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Avand in vedere ca nu ati semnat inca nici un contract pt cursuri sau pregatiri profesionale ! si sunteti in cele 90 de zile de perioada de proba va puteti da demisia. Dar, doar daca nu ati semnat si alte inscrisuri si nu ati efectuat nici un curs!

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.