Forum avocaţi > Dreptul muncii

Stimulent inserție pana la împlinirea a 3 ani de catre copil

09-07-2016

Buna ziua! Am nascut un baiat in 18 Iunie 2015. Am fost in CCC pana pe 16 mai 2016 (m-am întors inainte de a împlini baiatul 11 luni pt a beneficia de stimulent). Acum, cu noua lege mi-am facut cerere de reluare CCC si am scris in cerere ca doresc reluarea activității cu data de 18 Aprilie 2017 (cand baiatul va împlini 1 an si 10 luni) pentru a beneficia de stimulent pana la 3 ani. Problema este ca angajatorul spune ca opțiunea de CCC este unica, adică 2 ani, si ca suspendarea contractului este pana face baiatul 2 ani. Si acum întrebarea/nelamurirea mea: la momentul la care eu voi solicita reluarea activității (18 Aprilie 2017, cand face baiatul 1 an si 10 luni) angajatorul are dreptul sa nu ma primească la serviciu exact cu data care scrie pe suspendare, adică 18 Iunie? Ei tot insista ca nu imi pot suspenda contractul decât pt 2 ani.
Răspunde
 12-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Conform noii legi suspendarea se face pana la implinirea varstei de 2 ani ai copilului. Cel mai bine faceti un drum pana la Casa de Sanatate de care apartineti si adresativa in scris cu o cerere. In functie de raspunsul scris pe care vi-l da Casa duceti acest raspuns la angajatorul dvs. Atat angajatorul cat si Casa nu poat face decat ce zice legea iar angajatorul este tinut de taxele varsate la Casa de Sanatate intrucat aceasta este autoritatea si ITM-ul il trag la raspundere in cazul in care luati cotizatii in plus sau in minus. Oricum nu puteti sta si la sv cu sal intreg si cu indemnizatie de crestere copil, Nu puteti invasa amandoua drepturi salarial si de concediu pe acelasi interval de timp calendaristic. Daca copilul face 1 an si 10 luni si va duceti la munca atunci angajatorul este indreptatit sa nu va dea salariul pentru perioada pana la care copilul face 2 ani (adica 2 luni munciti benevol) intrucat angajatorul si dvs ati platit la stat o data darile pentru evenimentul produs (adica cresterea min pana la 2 ani).

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.