Forum avocaţi > Dreptul muncii

Contract de munca prelungit fara acordul angajatului

19-07-2016
Vizitator
Bună ziua,
Pana de curând am lucrat intr-o companie recunoscuta din România. Am lucrat la ei timp de 1 an și doar de câteva zile am încetat colaborarea.
Am avut initial contract pe perioada determinata de 6 luni iar la expirarea termenului am primit un nou act adițional de prelungire pe încă alte 6 luni (deci tot perioada determinată ). Acest ultim contract a încetat de drept pe 8 iulie 2016.
Am tot încercat sa aflu înainte de data mai sus menționată ce se va întâmpla cu mine în continuare... Dacă mai au de gând sa îmi prelungească contractul de munca, dacă îmi vor acorda și mărirea de salariu promisa...etc.
Termenul de 8 iulie a trecut și eu m-am prezentat la birou încă o săptămână cu toate ca încă nu primisem din partea lor nici un document de prelungire.
În tot acest timp am discutat in repetate randuri când cu superiorii mei, când cu HR'ul despre ce se întâmplă cu contractul meu... toți îmi spuneau ca se rezolva și dădeau vina unii pe alții pt faptul că durează prea mult.

Pe 15 iulie a venit ziua de plata a avansului (și ziua când se plătește și cel de al 13-lea salariu) iar eu eram încă în acceași situație și chiar mă gândeam ca este posibil sa fi lucrat o săptămână fără sa fiu plătită.
Intre timp șefii îmi spuneau sa stau liniștită ca m-au rezolvat și cu mărirea salariala și ca totul o sa fie în regula.
La finalul zilei respective au intrat și banii (avansul pt 2 săptămâni + al 13 lea salariu ).Inițial eram fericită că totuși nu am făcut munca voluntară, dar când am făcut un mic calcul am înțeles că nu primisem nici o majorare așa cum îmi promisesera șefii mei. Acest lucru m-a deranjat și supărat destul de tare, motiv pentru care a doua zi le-am transmis un mail prin care le-am comunicat ca nu am de gând sa mai semnez nici o prelungire cu ei și ca pot considera ca relațiile noastre au încetat în 8 iulie (data de expirare a ultimului act adițional semnat) .
Acum compania insista sa vin sa îmi dau demisia pentru a încheia relația cu ei...am înțeles că au făcut prelungirea în sistem ăsta fără ca eu sa semnez vre-un document.

Întrebarea este ...au ce sa îmi facă dacă eu nu mai vreau sa semnez nimic și nici nu vreau sa le mai returnez acești bani?
Mă amenințau ca ar fi bine pt mine sa vin sa le semnez demisia altfel o sa ne vedem în instanță.
Dacă poate sa îmi dea și mie cineva un sfat...Cum sa procedez..?
Eu nu vreau sa mă mai întorc la ei și as prefera sa nu mai semnez nimic dar nu vreau nici sa ajung în instanță.

Mulțumesc mult!
Răspunde
 26-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Ducetiva si rezolvativa problema pentru ca in acest moment societatea este in avantaj fata de dvs.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.