Forum avocaţi > Dreptul muncii

Clauza formare profesionala

11-08-2016
Vizitator
Buna ziua,
Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am beneficiat de un asa zis training. Am semnat o clauza pt. o suma de 5600 euro. Problema este ca eu vreau sa imi dau demisia dar am aceasta clauza. Tin sa precizez ca nu am avut vreun training sau ceva. Am stat lângă o persoană care lucrează in companie si l-am ajutat. Ce sanse sunt sa fiu pus sa plătesc restul sumei? Cum pot ei dovedi acest training atât timp cat nu am nici o diploma. Durata a fost de 3 luni.
Mulțumesc frumos și o zi frumoasa!
Răspunde
 13-11-2016

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Buna ziua,

In situatia in care angajatorul insereaza in contractul de munca o clauza de formare profesionala, angajatul trebuie sa beneficieze efctiv de o astfel de formare, sens in care la sfarsitul acestei perioade trebuie in mod normal sa obtina o diploma.

Apreciez ca in situatia in care veti proceda la depunerea demisiei, angajatorul se poate indrepta impotriva dvs. pentru a va solicita suma de 5600 euro, insa, va trebui sa faca dovada faptului ca dvs. ati urmat efectiv un curs de formare profesionala pe cheltuiala acestuia si ca v-ati incalcat obligatiile asumate prin contract.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.