Forum avocaţi > Dreptul muncii

Risc maternal

06-09-2016
Vizitator
Bună ziua.în luna iunie 2016 am anunțat angajatorul ca sunt insarcinata cu adeverinta eliberata de medicul ginecolog unde la diagnostic era trecut sarcina 7 săptămâni, amenințare de avort și adeverinta de la medicul de familie.după câteva zile a apărut și raportul de evaluare a riscurilor în care scrie urmatoarele:la locul d-voastră de munca exista riscuri pt sănătatea și securitatea d-voastră în perioada de maternitate.riscul este mediu...și sunt prezentăti agenții fizici...risc de varice;ins cronica venoasa erc.conform rap.de evaluare riscul existent poate prejudicia evoluția sarcunii;sănătății fătului sau gravidei.în vederea sănătății și securității în munca se recomanda:reducerea programului de lucru cu o pătrime, fie concediu medical pe cod de indemnizație 01 indicat și eliberat de medicul ginecolog cu acordul medicului de expertiza medicala pt perioada ce depășește 90 zile pana la concediu prenatal...fără refacerea raportului de evaluare ori acordul medicului de medicina muncii dacă nu se modifica locul de munca sau condițiile de munca....iar finalul ca nu recomanda concediu de risc maternal.în luna august am fost în medical 3 săptămâni pe probleme neurologice iar la 1 sept am mi sa eliberat de la medicul ginecolog scrisoare medicala sa fiu luată în evidenta cu sarcina cu risc crescut de avort. Aceasta scrisoare +cea de la neurolog +cererea mea facuta pt a intra în risc am trimis-o către firma care au anunțat medicina muncii...care au răspuns clar ca nu mi se modifica raportul de evaluare pt ca locul de munca e același iar riscul meu este obstretical nu profesional....și am dreptul la concedii medicale+comisie cum era precizat în raportul de evaluare a riscurilor.w corect ca nu pot beneficia de concediu de risc ?
Răspunde
 08-09-2016
Vizitator
Nu răspunse nimeni pe aici???multumim
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.