Forum avocaţi > Dreptul muncii

Deces intr-o tara straina!

13-09-2016
Vizitator
Buna ziua! Am o prietena caruia tatal ei a murit in Austria cu 20 de ani in urma si din cate am inteles nu au certificatul de deces in original.. Cine il are nu au nici o idee! Un coleg de munca al decedatului i-ar fi spus sotiei precum ca decedatul ar fi fost spitalizat in austria circa 7 zile si in acte el nu ar fi avut nici o zi de spitalizare! Familia nu a primit nici o despagubire de la asigurare! Fata decedatului nu a primit nici bursa! Din cate am inteles el nu ar fi murit din cauza unui accident de munca ci din cauza unor vatamari corporale, dar nimeni nu a depus marturie din cate am inteles datorita faptului ca au familie si copii si le este teama! Oare mai exista vreo arhiva ceva in spitalul din Austria in care a fost internat decedatul dupa 20 de ani? Va rog din suflet sa-mi spuneti ce ar putea face si daca puteti sa-i indrumati cumva ce masuri sa ia ca sa poate afla macar de ce a murit! Macar adevarul il merita si familia! Va multumesc!
Răspunde
 15-09-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Timpul destul de lung scurs de la momentul decesului si pana in prezent nu pot fi decat in defavoarea aflarii adevarului. Insa, tinand cont ca vorbim despre un deces inregistrat in Austria, ar fi posibil sa obtineti informatii suplimentare privitoare la cauzele declarate ale decesului de la spitalul in care a fost internat.
Cel mai bine ar fi sa va adresati Spitalului din Austria unde a fost internat (daca se cunoaste spitalul sau macar localitatea in care a fost spitalizat), printr-o cerere scrisa in care sa prezentati cat mai detaliat situatia dvs, prin referire la nume, data nasterii, data decesului, localitatea in care a locuit/decedat, numele angajatorului la care a lucrat cand s-a produs decesul, orice alte informatii care vi se par relevante.
Cred ca nu ar strica sa luati legatura si cu o persoana (sau daca aveti vreo cunostinta, daca nu un avocat) din Austria care sa va ajute in toate demersurile necesare.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-09-2016
Vizitator
Avocat Vasile Alexandra a scris pe 15-09-2016:
Buna ziua,

Timpul destul de lung scurs de la momentul decesului si pana in prezent nu pot fi decat in defavoarea aflarii adevarului. Insa, tinand cont ca vorbim despre un deces inregistrat in Austria, ar fi posibil sa obtineti informatii suplimentare privitoare la cauzele declarate ale decesului de la spitalul in care a fost internat.
Cel mai bine ar fi sa va adresati Spitalului din Austria unde a fost internat (daca se cunoaste spitalul sau macar localitatea in care a fost spitalizat), printr-o cerere scrisa in care sa prezentati cat mai detaliat situatia dvs, prin referire la nume, data nasterii, data decesului, localitatea in care a locuit/decedat, numele angajatorului la care a lucrat cand s-a produs decesul, orice alte informatii care vi se par relevante.
Cred ca nu ar strica sa luati legatura si cu o persoana (sau daca aveti vreo cunostinta, daca nu un avocat) din Austria care sa va ajute in toate demersurile necesare.

Cat despre asigurarea decedatului ce le puteti recomanda.. Trebuie discutat neaparat cu angajatorul? Din cate am inteles angajatorul respectiv nu ar prezenta incredere! Cum altfel ar putea afla la ce casa de asgurari si cam in ce consta asigurarea la data respectiva?

Va Multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.