Forum avocaţi > Dreptul muncii

Dupa cat timp se face efectiv lichidarea

27-09-2016
Vizitator
Mi- am depus demisia si am stat in preaviz 20 zile cf. Ctr de munca.Dupa cat timp se face lichidarea?Mentionez ca am semnat pt.incetarea relatiilor de munca pe 26.09.2016 si plata salariului se face pe 25 a lunii.Demisia a fost depusa din 25.08.2016.
Răspunde
 27-09-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca data convenita pentru incetarea relatiilor de munca este 26.09.2016, lichidarea salariului se face fie la data incetarii relatiilor (daca s-a convenit cu angajatorul in acest sens), fie la data la care in mod normal se face plata salariului. Astfel, in 25 ale lunii urmatoare ar trebui sa primiti ultimul salariu, daca nu v-a fost achitat la data incetarii relatiilor de munca.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2019
Vizitator
Buna ziua. Cum imi pot da seama daca plata salariilor se face pt luna in curs sau pt luna anterioara, avand in vedere ca eu am fost angajata pe 25 oct 2017, plata salariilor se facea pe 25 ale fiecarei luni, iar primii bani pe care i-am luat au fost pe 25 oct 2017, pt zilele lucrate in octombrie? CIM a incetat pe 19 septembrie 2019, iar sefa mea refuza sa imi mai bage inca un salariu intreg si anume cel pe august 2019, ci doar pe cel din septembrie, pt cele 14 zile lucrate, ea afirmand ca face plata pt luna in curs. Cum ii pot demonstra, prin vreo lege, ca minte si ca trebuie sa imi mai vireze inca un salariu? Multumesc!
Răspunde
 28-09-2019
Vizitator
Pe 25 noiembrie am luat primii bani pt zilele lucrate in octombrie **
Răspunde
 28-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Codul muncii

Art. 166 - (1) Salariul se plăteşte în bani cel puţin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar

Art. 167 - (1) Salariul se plăteşte direct titularului sau persoanei împuternicite de acesta.
Art. 168 - (1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
(2) Statele de plată, precum şi celelalte documente justificative se păstrează şi se arhivează de către angajator în aceleaşi condiţii şi termene ca în cazul actelor contabile, conform legii.

Art. 169 - (1) Nicio reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.

Deci, pentru situatia dvs., verificati prevederile contractului de munca, in care trebuie sa se arate cand se plateste salariul si pentru ce perioada.

Daca aveti nelamuriri in continuare, solicitati in scris la HR, prin adresa in dublu exemplar, cu nr. de inregistrare, sa va raspunda asupra acestui aspect.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2019
Vizitator
Aici este si problema, in CIM nu a scris data platii salariului, deci, cu atat mai putin, pt ce luna se face plata..
Răspunde
 28-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In acest caz, daca nu semnati statul de plata si nici nu primit vreun fluturas de salariu, solicitati in scris la HR sa vi se comunice pentru ce perioada se achita pe 25 ale lunii in curs drepturile salariale. Pentru ca , in mod sigur, nu in avans.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-09-2019
Vizitator
Cei de la HR sunt mana in mana cu sefa, i-am sunat si au zis ca ei nu stiu pe ce luna se face plata salariilor, ca sefa stie mai bine. Voiam sa va mai intreb, banii se pot recupera legal?
Răspunde
 29-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Doamna, eu v-am zis sa le scrieti. Prin vorbe nu rezolvati nimic. Pe hartie, cand trebuie sa formuleze un raspuns oficial, e mai greu sa faca pe prostii.
Faceti adresa sub forma de notificare, aveti grija sa obtineti nr de inregistrare sau o trimiteti cu confirmare de primire si trimiteti-o in CC si la ITM. Nu cred ca vor avea curaj sa va raspunda ca nu stiu pentru ce luna platesc salariile.
Si, da, daca nu vi le achita, le puteti solicita in instanta.
Dar, in prealabil, faceti si o sesizare la ITM. O puteti formula on-line.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-09-2019
Vizitator
Va multumesc pt sfaturile date!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.