Forum avocaţi > Dreptul muncii

Abuz in serviciu ,munca sub amenintare

16-10-2016

Buna ziua!Lucrez ca asistent medical principal intr-o sectie de Laborator Clinic.Sub amenintarea cu desfacerea contractului de munca,toate asistentele medicale angajate in aceasta sectie suntem obligate sa venim de la domiciliu la solicitarile medicilor de garda si ale altor medici sa rezolvam problemele de urgenta,adica sa efectuam analize de laborator pentru cazurile grave sosite la compartimentul UPU,sau daca apar probleme la bolnavii spitalizati.Suntem obligate sub amenintare sa facem acest lucru.Nu avem nimic scris adica un regulament de ordine interioara,pentru ca inteleg ca ,conform ordinului ministrului sanatatii 870/2004 actualizat prin ordinul 1067/2012,NUMAI CADRELE CU STUDII SUPERIOARE asigura solicitarile de la domiciliu pentru cazuri care necesita investigatii de urgenta.Deci ceea ce facem noi este ilegal,ne depasim atributiile conform fisei postului si a certificatelor de competenta.Dar conducerea institutiei urla ca descreieratii ca DOAR CADRELE MEDII TREBUIE SA ASIGURE ACESTE SERVICII DE LA DOMICILIU.Asta este desigur in timpul liber,norma de munca pentru o luna este indeplinita.Tot acel ordin de ministru reglmenteaza program redus de lucru de 7 ore,pentru ca sunt conditii periculoase.Ce am putea face oare sa iesim din situatia ilegala in care ne aflam?
Răspunde
 24-10-2016
Vizitator
Buna ziua, am lucrat in cadrul unui liceu din Tulcea aproape 3 ani .La angajare am primit post de muncitor necalificat in bucatarie,la cateva luni au inceput sa ma detaseze ca ingrijitor in internatul liceului cam o luna de zile m_au readus inapoi ,dupa o alta perioada m_au dus la sala de sport ca femeie de servici apoi am revenit iar in buactarie.Asa au facut inca 1 an de zile unde era nevoie ma detasau pe mine.La inceputul anului scolar anul trecut am fost pusa ca ajutor de bucatar si pentru faptul ca nu am vrut sa vorbesc colega de rau... am cazut in dizgratii sefei de bucatarie si am foest trimisa ca ingrijitor in scoala (ianuarie_martie) . La inceputul lui martie am reluat locul in bucatarie pana la sfarsitul lui aprilie.Atunci s_a tinut concurs in cadrul liceului pentru ocuparea a 3 posturi de ingrijitorsi atunci a luat un ingrijitor si la pus in locul meu in bucatarie iar eu am ajuns sa semnez un act aditional pentru mutarea mea din nou in scoala ca ingrijitor.Asta am facut pana acum o luna in urma cand a trebuit sa trec pe postul de supraveghetor de noapte in internat(,neavand pregatirea necesara).Dar specific ca directorul institutiei are obiceiul de a se purta rau cu angajatii si de teama de a nu pierde locul de munca am acceptat tot ce s_a intamplat.Vreau sa va intreb daca s_a procedat corect cu mine pentru ca in final nu am mai rezistat si am cerut incetarea activitatii.(mentionez ca de multe ori am fost mustrata dar cu tipat si doar pentru ca I _ se p spuneau lucruri de alte persoane rauvoitoare) Va multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.