Forum avocaţi > Dreptul muncii

Transformare post contractual cu studii superioare

21-10-2016

Bună ziua,
Sunt angajat cu contract individual de muncă al unei primării din judeţul Vaslui din martie 2006, ca şef serviciu voluntar pentru situaţii de urgenţă. În anul 2010 am absolvit cursurile unui institut de învăţământ superior, respectiv Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative Braşov, specialitatea Administraţie publică, din cadrul Universităţii Spiru Haret. În luna august 2010, am solicitat conducerii transformarea postului şi respectiv salarizarea pentru studiile absolvite. Nu mi s-a răspuns. Între timp, pe parcursul celor zece ani de muncă, am mai primit şi alte sarcini din partea conducerii, cu dispoziţie scrisă, astfel: responsabil cu achiziţiile publice, responsabil cu urbanismul, agent de inundaţii, responsabil cu administrarea reţelei electronice a comunităţii locale. În luna septembrie am revenit cu o nouă cerere, de această dată primind răspuns că "în conformitate cu Legea nr. 248/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, Capitolul II, punctul VI *Administraţia publică locală, litera b* Servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă din subordinea consiliilor locale, -Salariile de bază pentru funcţiile specifice din serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă *încadrarea pentru şef SVSU este de studii medii, nu se poate face promovarea pe studii superioare, chair dacă aţi absolvit o facultate" (am citat din răspunsul primit).
Întrebare: Vizavi de funcţiile, cu sau fără dispoziţie a primarului, ca urmare a absolvirii cursurilor unei instituţii de învăţământ superior, se poate sau nu transforma postul, pot sau nu pot fi plătiti cu studii superioare.
Vă mulţumesc.
Răspunde
 08-01-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Daca pentru ocuparea unui post exista limita minima de studii medii, institutia nu are nici obigatia nici interesul sa il transforme in post pentru studii superioare. Dvs. puteti insa cauta un post pentru care sunt necesare studii superioare.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.