Forum avocaţi > Dreptul muncii

Abuz in serviciu

28-10-2016
Vizitator
Buna ziua, vreau sa ma adersez d_voastra cu intrebarea daca un director de scoala are voie sa angajeze o persoana pe un post ca pe urma sa il puna pe alte posturi si sa vorbeasca urat cu personalul
Răspunde
 04-11-2016

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,

Ceea ce relatati dvs corespunde unei situatii de modificare unilaterala a contractului individual de munca.
Aceasta modificare nu poate fi facuta decat in cazurile bine determinate de Codul muncii. in primul rand trebuie sa existe un acord prealabil al dvs...si din cate inteleg din mesaj nici nu poate fi vorba de asa ceva. trebuie, insa, verificat in contractul dvs de munca daca nu exista acolo o clauza in care se specifica faptul ca angajatorul poate sa va detaseze/delege pt alt post - aceasta oricum se face numai pt o perioada determinata.

Va incadrati in Cap. III din Codul Municii, art. 41 si urm.

Din cate imi dau seama, aceste prevederi nu par a fi fost respectate.

In ceea ce priveste limjaul...tine in primul de educatia si bunul simt al fiecaruia sa vorbeasca civilizat cu angajatii (si nu numai)...nu trebuie scris intr-o lege

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2017
Vizitator
Buna ziua. Am primit o notificare prin email din partea conducerii firmei unde lucrez prin care ni se cere sa facem comenzi pe un anumit site care comercializeaza produsele pe care le vinde si firma unde eu lucrez. Ideea e ca trebuie sa facem comenzile cu date fictive si sa le refuzam cand suntem contactati pt. expediere. Vreau sa stiu daca asta poate fi incadrat la abuz in serviciu? Multumesc
Răspunde
 08-02-2017
Vizitator
Este abuz in serviciu si nu numai. Este susceptibila fapta descrisa si de infractiunea de complicitate la evaziune fiscala sau tainuire si fals in inscrisuri.
Răspunde
 08-02-2017
Vizitator
Probabil ca daca dati forward la acel mail catre diicot a doua zi nu veti mai avea administrator la firma :)
Răspunde
 10-02-2017
Vizitator
Buna ziua ,
Sunt sef birou , functie contractuala de conducere, gradul 1, clasa 68, indice de ierarhizare 5,23.
As dori sa stiu daca mai am drepul la avansare -la gr. 1A- aug. 2010 fiind ultima " promovare" in grad, acesta daca luam in considerare ca trecerea de la functia de sef serviciu la cea de sef birou cu reducerea salariuli -5% se poate considera "promovare".
Pot face actiune in instanta pentru neglijenta sau abuz in servicu cu cerere de daune?
Mentionez ca am avut calificative de numai foarte bine.
Va multumesc.
Cu respect,
Marian Dogaru
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.