Forum avocaţi > Dreptul muncii

Am lucrat 1 luna jumate fara contract sau vreun act

17-11-2016
Vizitator
Buna ziua,eu si sotul meu am lucrat la o firma subcontractoare 1 luna jumate. Nu ni s a cerut cazier sau adeverinta de la medic..nimic inafara de buletin. Nu am primit nici contract de munca nici o dovada ca suntem angajati...nu ni s a dat nimic sa semnam. Dupa o luna jumate au spus ca ne trimit in concediu fara plata(noi nu am semnat nici un contrat de munca sa stim ca suntem angajati), am venit acasa si pe 15 trebuia sa ne trimita banii,noi i am tot sunat si ne respingeau apelurile... intr un fina le am dat un mesaj ca mergem la itm sa depunem o sesisare,in secunda 2 ne au sunat si au zis sa mergem la cel mai apropiat Omv sa ne luam banii. Am mers si am primit 1000 de lei,in contextul in care noi aveam salarul 1120 salar plus 2 saptamani de schimbul 3 pe care trebuia sa luam 25% spor de noapte. Cand i am sunat si le am zis ca nu e in regula ne su amenintat ca vin la noi in oras cu interlopi si ne am pus cu cine nu trebuie(pentru ca ne am cerut salariu cum trebuie). Ce am putea face? Multumim
Răspunde
 17-11-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

La acest moment puteti depune sesizare la ITM in urma caruia se va face un control la societatate. Din pacate, faptul ca nu ati avut niciun act semnat cu ei face dificila probarea prestarii unei muncii in favoarea societatii si, implicit, a cuantumului remuneratiei datorate.

Controlul efectuat de ITM va avea ca efect amendarea societatii pentru nerespectarea legislatiei privitoare la incadrarea in munca si inregistrarea contractelor de munca.

Va recomand pe viitor sa nu mai acceptati locuri de munca pentru care nu vi se prezinta de la bun inceput un contract de munca (de pe care sa pastrati si dvs un exemplar semnat de angajator) doar asa putand evita abuzurile angajatorilor.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2016
Vizitator
Noi avem poze in fabrica,poze la legitimatii si la echipamentul de lucru. Fabrica ar putea sa confirme ca am lucrat la ei. Noi daca nu am inregistrat amenintarile le putem lua de la Vodafone? Eram disperati sa avem un loc de munca sa ne cladim un viitor,eu am 21 de ani si sotu 24. Problema e ca ei ne ameninta ca daca mergem la itm vin la noi in oras cu interlopi.
Răspunde
 17-11-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Pentru faptele de amenintare puteti depune si plangere penala la politie. Partea proasta este ca daca se vor tine de amenintare (daca o vor pune si in aplicare), politia nu va va ajuta prea mult.

In ceea ce priveste salariul restant, se poate formula o actiune in instanta pentru plata acestuia, insa va trebui sa dovediti care era cuantumul salariului la care v-ati inteles, durata efectiv lucrata, natura locului de munca. Va vor trebui martori (alti angajati din fabrica) si va trebui sa fabrica sa confirme varianta dvs.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2016
Vizitator
Multumim mult. O zi frumoasa
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.