Forum avocaţi > Dreptul muncii

Umilinta dupa un accident de masina

06-01-2017
Vizitator
Buna seara! Voi prezenta cazul meu cat mai succint. In data de sambata,13 aug 2016, in timp ce ma intorceam de la serviciu cu o masina de ocazie am fost victima unui accident rutier,suferind multiple fracturi si traumatisme. Dupa accident,seful a venit la spital, i-a dat sotului meu 300 lei ,sub forma de ajutor, spunand sa nu declar ca veneam de la serviciu deoarece vor fi anchete si voi fi sanctionata si eu , ei nu aveau ziua de sambata declarata la ITM ca zi de lucru. S-au facut presiuni psihologice asupra mea sub efect post-traumatic, in acele momente nu sta un avocat sa ne invete ce sa facem. De atunci am stat in concediu medical , pe care firma mi le-a platit , fara ca eu sa semnez un stat de plata. Cand am sunat la firma sa anunt ca ma voi intoarce la serviciu , mi s-a spus ca voi fi data in somaj, le-am spus ca nu voi semna nici un act de somaj iar ei mi-au spus ca ma vor primi la serviciu , insa pe alt post , unde trebuie sa fac naveta , deplasarea dureaza mult si locul de munca este un depozit frigorific . Verdictul medicilor este unul clar , la traumatismele, fracturile si hemotorax-ul pe care le-am suferit , se va evita frigul si umezeala, am acte doveditoare in acest sens. La vechiul loc de munca , naveta este scurta , cu trenul , firma este vis-a-vis de gara , am calorifer lângă mine, deci , nu ma expun in frig. Am incercat sa am o discutie cu ei, i-am implorat , le-am spus ca sunt refacuta si pot veni la serviciu, insa m-au umilit , mi s-a spus ca ma pot da afara, daca vor , ca sunt cu un picior in groapa in firma , sa las ciocu mic ca eu nu fac reguli in firma lor. Nu ma mai lasa pe vechiul loc de munca , mi s-a spus ca asta e locul de munca pe care mi-l pot oferi. Mi se face asta intentionat , pentru ca eu nu pot face atata naveta si daca ma imbolnavesc , pe ei nu-i intereseaza, si in acest fel , ma las eu singura de serviciu, iar ei vor iesi basma curata. Nu stiu ce sa fac, am suferit foarte mult , am 4 copii in școalã, salariul sotului nu e suficient , am acumulat datorii dupa accident, nu ma mai descurc. Sa ma ajute cineva cat mai degrabã, eu mai am concediu medical pânã pe 10 ianuarie!
Răspunde
 08-01-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Din pacate, ati fost pacalita de angajator pentru a nu fi cercetat incidentul ca si accident de munca.
Insa, din moment ce ati fost victima unui accident rutier trebuie sa existe un dosar penal deschis pe numele conducatorului auto care a produs accidentul. In cadrul acelui dosar, trebuie sa va adresati politistului care efectueaza actele de cercetare pentru a ii spune adevarul referitor la faptul ca atunci cand s-a petrecut accidentul faceati naveta (pentru ca este accident de munca).

Cat priveste relatia cu angajatorul, legea nu le permite sa va concedieze cat timp sunteti in concediu medical. Sunt obligati sa va primeasca pe vechiul post. Doar in anumite cazuri limitative si dovedite (s-a desfiintat punctul de lucru unde aveati postul, firma a intrat in reorganizare si nu mai are nevoie de angajati) se poate sa va ofere un alt loc de munca sau sa inceteze contractul de munca.

Puteti sa va adresati ITM-ului pentru a va plange de atitudinea angajatorului, iar in situatia in care angajatorul va desface contractul de munca, puteti sa il dati in judecata si sa castigati cu succes drepturile neachitate pentru intreaga perioada pana la solutionarea dosarului.

Asta inseamna cel mai probabil si ca nu veti mai lucra la acest angajator intr-un final si ca va trebui sa va cautati alt loc de munca.

Ar fi bine sa luati legatura cu un avocat din timp pentru a stabili care sunt etapele de urmat si pentru a nu pierde anumite termene sau beneficii.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.