Forum avocaţi > Dreptul muncii

Concedierea inseamna Comisie de disciplina?

04-02-2017
Vizitator
Buna ziua,

Am lucrat din 2011 pana in decembrie 2016 la un IFN. Din 2011 pana in 2015 ne-au obligat sa ne inregistram ca PFA. Achitau salariu sub minim pe economie. Din octombrie 2015 ne-au inregistrat ca salariati cu contract part-time, 1-2,30 ore/zi, salariu de 173 - 320 ron Brut. Din 2015 superiorul meu (Manager Credite), a cerut sa nu inchid contract clienti la cererea acestora, ci sa mint asupra sumei de plata, astfel incat el sa aibe un numar de clienti activi permanent si salariu. Clientii ajungeau in Biroul de Credite pentru credit restant. Am facut sesizare la centrala IFN, am anuntat AEM (director filiala), dar totul se sfarsea cu un conflict impotriva mea ( eram bagata in alta camera, mi se vorbea urat, amenintari pe sms/verbale, au spus ca aveam relatii sexuale cu clienti (seful meu), mi se cerea sa lucrez eronat in continuare, sau sa ma port urat cu clientii, altfel dispar;- ei sunt satui de mine). S-a incercat efectuarea de dosar penal impotriva mea pentru 2 clienti pe care i-am invatat cum sa inchida suma in Avans inainte de plata sumei la termen. Sesizarile facute de mine la departament Fraude, au ajuns impotriva mea.

In 24 ianuarie 2016 mi-a decedat tatal. Nu aveam datorii nicaieri. Am fost nevoita sa apelez tocmai la acest IFN pentru suma de 5.000 ron (ceruta de firma de pompe funebre pentru inmormantare).
Eram platita cu 220,13 ron/luna+ 50 abonament RATB. Am ajuns sa am restante la acel credit, refuzau sa ma mute pe un post cu salariu normal. Ma sunau de 8 ori/zi pentru neplata, mi se cerea demisia, hartuire morala (jigniri de fata cu colegi directori, colegi sau clienti). In Iunie 2016 mi-au dat inca ceva in plus de munca, asa am achitat creditul. Dar, daca in luna August executam mai multe ore (lucram 13-14 ore/zi si sambata ), la un salariu de 5.912 ron Brut am luat 2.100 ron Net; - adica, furau din salarii. Am atras atentia: la directori in filiala, apoi in centrala. Nimic. Sau mi se raspundea urat ("atat trebuie sa ai salariu"). In Noiembrie 2016 mama a suferit o hernie ombilicala, septicemie. Era necesara prezenta mea la spital. Mi s-a cerut sa accept inlocuirea mea cu o alta colega, pentru ca eu sa ma ocup de mama. Au motivat ca ma vor da pe un post la birou. In Decembrie 2016 la cererea sefului meu am predat telefon firma, acte reprezentant. Mi s-a spus: "esti libera sa pleci, sa nu te mai vad". Acum in Februarie 2017, mi se cere sa fiu in fata Comisiei de Disciplina. Directori au decis ca creditele clientilor care au ajuns in Biroul de Credit datorita sefului meu, care nu a inchis creditele acestora la timp, sa fie achitate integral de MINE.

Desi eu am facut sesizarea la dansii pentru metode incorecte, abuzuri si alte fapte.
Am aratat sefilor mai mari din centrala si filiala chiar si mesajele amenintari din partea Managerului meu de a nu inchide contractele clientilor.

Pentru aceste abuzuri cine raspunde? EU sau SEFUL meu?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.