Forum avocaţi > Dreptul muncii

Concediu de crestere a copilului

29-03-2017
Vizitator
Buna cina ma poate ajuta si pe mine.?
Sunt insarcinata si am lucrat 9 luni la un loc de munca dupa care o luna am stat acasa dupa luna de pauza m am angajat de 4 luni, cei de la munca mi-ai zis ca nu pot beneficia de concediu de crestrer a copilului pentru ca nu am 12 luni neintrerupte.
Din cate am inteles sa schimbat legea din 1 ianuare .

Va multumesc.
Răspunde
 29-04-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Legea nr. 66/2016 pentru modificarea si completarea OUG nr. 111/2010, intrata in vigoare la 1.07.2016 prevede la art. 2:
"(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară."

Atentionati firma la care sunteti angajata ca s-a modificat legislatia in acest domeniu.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.