Forum avocaţi > Dreptul muncii

Încetare contract munca, motiv timp petrecut pe drum 6 ore, neacceptare angajator, impunere 45 zile

01-04-2017
Vizitator
Buna ziua,
Lucrez la o distanta de peste 140 km tur/ retur , petrec in trafic peste 6 ore, motiv pentru care i-am înaintat angajatorului cererea de încetare a contractului prin acordul ambelor parti cu acest motiv.
Pana acum o săptămână am avut o mașină de la ei, timpul in trafic era de 4 ore.
Angajatorul nu accepta si îmi impune sa stau in preaviz 45 zile.
Am adus la cunoștință ca nu mai pot veni in aceste condiții.
Angajatorul îmi spune ca daca nu mai vin vor exista repercursiuni si îmi va face rău oriunde ma voi duce.
Nu pot demonstra vorbele dar are dreptate a aplicat tratamentul si altor colegi.
Daca nu ma mai prezint ce se întâmpla?
Răspunde
 02-04-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Aveti posibilitatea, conform codului muncii, sa demisionati fara preaviz. In acest caz, desfacerea contractului de munca se face imediat.
Demisia fara preaviz este o noutate introdusa prin actualul Cod al muncii, care prevede in art. 81 alin. (8) ca: salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-04-2017
Vizitator
Buna ziua

Am avut un accident de munca(fractura col femural cu protezarea soldului Stg si posibil urmeaza si cel Dr ) la data de 14.01.2014 in Jud HD si am formulat o petitie catre ITM HD deoarece angajatorul nu a declarat AM nefiind in regula cu absolut nici o norma SSM (descoperind foarte multe nereguli ITM) dupa cum reiese din adresa primita de catre mine de la ITM dar nu au finalizat cercetarea deoarece eu am depus petitia pe data de 28.02.2017 si controalele la angajator au fost facute pe data de 13-14.03.2017 .Rog a imi preciza daca pot face plangere la Parchet pana imi trimit cei de la ITM Procesul Verbal de constatare sau daca cumva ITM sesizeaza direct Parchetul deoarece AM este momentan din privinta mea cu incapacitate de munca. Si mai am rugamintea daca este un avocat din zona HD si crede ca ma poate reprezenta in aceasta cauza rog a ma contacta e-mail itscbe1@yahoo.com
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.