Forum avocaţi > Dreptul muncii

Dreptul la concediul anual de odihna

14-05-2017
Vizitator
Buna ziua. Sunt angajat in sistemul sanitar de 17 ani. De curand , respectiv de un an, m-am transferat (prin concurs) de la o unitate sanitara de stat dintr-un judet la o alta unitate sanitara tot de stat, din alt judet.
La mmemntul la care am solicitat concediul de odihna pe anul in curs, mi s-a comunicat de la Serviciul Personal ca nu se ia in calcul vechimea in munca ci vechimea in unitatea sanitara in care imi desfasor activitatea in prezent- unitate de stat.
Intrucat nu am convingirea ce acest mod de abordare este corect, va rog sa imi spuneti punctul Dvs de vedere.
Va multumesc anticipat
Răspunde
 19-05-2017
Vizitator
Buna ziua domnule Cristian Serban,

Aveti parte de un abuz din partea unitatii. Vechimea in munca nu este influentata de perioada activitatii la un anumit angajator

„Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă reprezintă vechime în muncă, conform art. 16 alin. 3 din codul muncii. Astfel, totalitatea perioadelor în care o persoană a desfăşurat activităţi pe baza unor contracte de muncă constituie vechime.
Această vechime în muncă se calculează doar în funcţie de perioada în care există contract de muncă şi nu de orele lucrate, deci nu ţine cont de tipul de contract. Spre exemplu, un salariat care a lucrat cu jumătate de normă timp de doi ani va avea aceeaşi perioadă de vechime în muncă precum unul care a lucrat doi ani cu normă întreagă. În acelaşi timp, un angajat cu două contracte de muncă în aceeaşi perioadă (cumul de funcţii), va avea aceeaşi vechime ca şi cei precedenţi.
Răspunde
 19-05-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Serban Cristian a scris pe 14-05-2017:
Buna ziua. Sunt angajat in sistemul sanitar de 17 ani. De curand , respectiv de un an, m-am transferat (prin concurs) de la o unitate sanitara de stat dintr-un judet la o alta unitate sanitara tot de stat, din alt judet.
La mmemntul la care am solicitat concediul de odihna pe anul in curs, mi s-a comunicat de la Serviciul Personal ca nu se ia in calcul vechimea in munca ci vechimea in unitatea sanitara in care imi desfasor activitatea in prezent- unitate de stat.
Intrucat nu am convingirea ce acest mod de abordare este corect, va rog sa imi spuneti punctul Dvs de vedere.
Va multumesc anticipat

Buna ziua,

Abordarea celor de la Serviciu Personal este corecta avand in vedere dispozitiile art. 145 alin. 2 Codul Muncii care prevede ca durata efectiva a concediului de odihna se stabileste in contractul individual de munca.
Se ia in considerare perioada efectiva lucrata efectiv pentru un anumit angajator, nu perioada de munca efectiv lucrata in ramura. A nu se confunda calculul vechimii in munca care se raporteaza la activitatea dvs generala, si calculul concediului in functie de vechime.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.