Forum avocaţi > Dreptul muncii

Obligativitatea de a sta in preaviz si demisia la zi.

18-05-2017
Vizitator
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati intr-o problema daca aveti posibilitatea. In data de 15 ale acestei luni mi-am anuntat firma ca doresc sa-mi dau demisia dar vreau sa stau pana la finalul lunii si nu mai mult ( sunt intr-o functie de conducere) Seful meu mi-a transmis ca nu este nici o problema, dar sa-i trimit demisia pe mail, lucru ce s-a si intamplat. In baza celor transmise de el eu am anuntat noua companie la care doresc sa merg, ca pot venii de la 01. 06.Mi-au trimis contractul am semnat si totul a fost ok. Urmatoarea zi, primesc o instiintare pe mail prin care firma nu-mi accepta demisia cu preavizul partial si ca doreste sa vin tot preavizul. Le-am explicat situatia, dar nu a existat nici o intelegere , transmitand-umi data de 13 ca si zi finala de preaviz si daca nu voi sta in preaviz vor fi consecinte. Va rog sa-mi spuneti care ar putea fi consecintele si cum ar trebui sa fac cu firma la care am semnat incepand de la 01.06. Legal pot lucra in ambele locuri? Eu mai am 9 zile de concediu de odihna. Pot sa cer sa nu-mi fie platite si sa primesc acest concediu de odihna in care eu sa-mi desfasor activitatea la noul loc de munca? Tin sa precizez ca din momentul in care am fost informat de obligativitatea de a sta in preavizul complet, au inceput sa curga mail-urile din toate directiile unde sunt verificat si mustrat pt fiecare lucru. Astazi nu am mai rezistat si i-am scris directorului companiei si sefului pe resurse umane in care i-am anuntat ca vreau sa-mi dau demisia la zi, pentru ca nu mai suport nivelul de stres din ultimile zile, completand o demisie la zi cu incetare de maine 19.05. Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez, pt ca stresul a ajuns la cote maxime si greu de suportat.
Multumesc anticipat
O zi buna
Răspunde
 19-05-2017
Vizitator
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.