Forum avocaţi > Dreptul muncii

Demisie cu probleme

11-06-2017

Buna ziua in data de 19.05.2017 mi am dat demisia la o firma la care lucrez de 10 ani.pe demisie am convenit preaviz de 20 zile lucratoare fara a verifica c.i.m.in care era mentionat preaviz in caz de demisie 15 zile calendaristice cand am realizat era deja inregistrat si au zis la contabilitate sal las asa.As dori sa stiu care se va lua in considerare din moent ce eu dupa expirarea celor 15 zile cal.am anuntat patronul firmei ca nu mai pot sta .Am stat inca cinci zile in plus fata da cele inscrise in c.i.m.si el a zis ca plec fara acordul lui in cazul asta.Oare poate sa mi faca ceva ?Ce pot sa fac?Mentionez ca inainte de plecarea mea cu o zi ma anuntat ca trebuie sa fac inventar si in caz ca nu mai vin toate lipsurile mi le va imputa.Ajutati ma va rog .Ce as putea face?
Răspunde
 13-06-2017

Bucuresti
0736423312 (Doar pt. programări)
av.ralucaifrim@yahoo.com
Buna ziua,
Daca ati stat cele 20 de zile mentionate de dvs pe demisie, atunci este in regula. Nu maia veati nevoie de niciun acord.
In ceea ce priveste inventarul, acesta era normal sa fie facut. In primul rand va protejeaza pe dvs.

Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta)
tel: 0736.423.312
Doar pentru programari
e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-06-2017
Vizitator
Am inteles dar este legal ca dupa plecarea mea la inventarul cu pricina sa spuna ca a lipsit marfa in val.de 10000 lei si sa ma oblige s o platesc toata sau pot face contestatie .am uitat sa mentionez ca mai lucreaza o persoana in depozit atunci lipsa sar impartii la amandoi.
Răspunde
 13-06-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Krisztian a scris pe 13-06-2017:
Am inteles dar este legal ca dupa plecarea mea la inventarul cu pricina sa spuna ca a lipsit marfa in val.de 10000 lei si sa ma oblige s o platesc toata sau pot face contestatie .am uitat sa mentionez ca mai lucreaza o persoana in depozit atunci lipsa sar impartii la amandoi.

Buna ziua,

Fostul angajator nu va poate solicita sa achitati vreo suma de bani pentru lipsuri in gestiune cu care dvs. nu stunteti de acord. In primul rand, ar fi trebuit sa faca inventarul in prezenta dvs. pana la expirarea preavizului pentru a va fi opozabile constatarile din urma inventarului.

In al doilea rand, doar in urma unei actiuni in instanta in care fostul angajator face dovada prejudiciului si a culpei dvs. s-ar putea angaja raspunderea dvs. patrimoniala. Este foarte important sa nu semnati vreun angajament de plata cu fostul angajator sau alt document prin care sa spuneti ca sunteti de acord cu lipsurile gasite in gestiune sau cu modalitatea de suportare a lipsurilor (cu celalalt coleg de ex.)

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.