Forum avocaţi > Dreptul muncii

Plata Concediu de odihna

17-07-2017

buna ziua

am luclat la o firma din 2013 octombrie pana la azi ma incetat contractul de munca sa desfintat postul si astazi sa terminat preavizul. Am luat fiecare an cate 6 zile de concediu de odihna cand ma concediat am cerut sa ma plateste zilele de concediu mie au spus ca nu am decat ultimul ani nu am folosit cand iti trebuie

Ultimile 9 luni am avut concediu medical (pentru perioada asta am drept pentru concediu de odihna?)

Eu nu am semnat nimic pentru concediile care am folosit si nici nu mie au dat dela stat de plata ca am folosit concediu

Firma pot sa ma plateasca zilele astia de concediu?

sau ce drepturi am

Va multumesc
Răspunde
 24-08-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Pentru perioada in care CIM este suspendat ( concediu medical) nu beneficiati de CO. Posibil ca zilele de CO primite sa fie exact cele la care aveti dreptul.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-09-2017
Vizitator
Aveti dreptul la concediu de odihna si pentru perioada cat ati fost in concediu medical cu conditia sa fi fost in concediu medical dupa ianuarie 2015 (atunci a fost schimbat Codul Muncii) - vezi art. 4 si 6 de mai jos

Codul muncii:

Art. 145. [durata concediului de odihna]
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.
Răspunde
 13-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Conform Codului Muncii republicat 2017,actualizat prin:
-Decizia nr. 261/2016 a Curtii Constitutionale (publicata în Monitorul Oficial cu nr. 511 din 7 iulie 2
016)
-Legea nr. 57/2016 (publicata în Monitorul Oficial nr. 283 din de 14 aprilie 2016)
-Legea 176/2016 (publicata în Monitorul Oficial nr. 808 din 13 octombrie 2016)
-Legea 220/2016 (publicata în Monitorul Oficial nr. 931 din 18 noiembrie 2016)
art 145 are doar urmatorul continut:
Art. 145(1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucă
toare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
(3)Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnăanual.
(Alin. 2 al art 145 modificat prin Legea 12/2015)

Avocat Aurora Ciorobea-Baroul Prahova
Tel: 0727988265*
Email: aurora.ciorobea@opticnet.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.