Forum avocaţi > Dreptul muncii

Plata zilelor de concediu neefectuate la expirarea cim determinata

18-07-2017
Vizitator
am lucrat la o firma pe un cim determinata iar cu 4 luni inainte de terminarea cim angajatorul a decis de pe o zi pe alta ca nu mai prelungim cim si ca de a doua zi pot sa nu ma mai prezint la birou dar sa fiu disponibil in caz ca au nevoie de suport pina la expirarea cim. am semnat un acord prin care eram de acord si acolo se specifica ca accept sa primesc salariul fara alte pretentii pina la expirarea cim. la final de cim am primit salariul dar nu si suma aferenta zilelor de concediu neefectuate. pot in circumstantele de mai sus sa cer sa mi se plateasca aceasta suma? eu la momentul semnarii am considerat ca plata sumei aferente CO neefectuat este asimilata platii salariale. multumesc anticipat pt raspuns
Răspunde
 23-07-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Angajatorul are aceasta optiune, de a hotara sa nu mai prelungeasca un CIM pe perioada determinata. Nu este legat de o anumita data la care sa-l anunte pe angajat ca nu ii mai prelungeste CIM. Chiar daca in acel acord este specificat ca acceptati sa primiti salariul fara alte pretentii, dreptul de CO nu este o "pretentie" nici pentru angajat, nici pentru angajator: este un drept al angajatului. Puteti solicita sa vi se plateasca acele zile de CO la care aveti dreptul, daca ele exista ( daca nu le-ati efectuat, sau nu vi s-au platit si dvs. nu ati sesizat acest lucru). Daca vi se refuza plata, nu aveti alta optiune decat sa actionati firma in instanta, in termen de maxim 3 ani de la data incetarii raporturilor de munca.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.