Forum avocaţi > Dreptul muncii

Neplata salariului

10-08-2017
Vizitator
Buna ziua, am fost angajat de curand la o firma de constructii, timp de 2 luni cat am lucrat le ei am cerut contractul pe care nu l-am primit, iar a 2 problema este ca nici salariul nu l-am incasat.

Cum pot rezolva problema?
Răspunde
 11-08-2017
Vizitator
Ma poate ajuta cineva?
Răspunde
 13-08-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
DAca aveti CIM ii puteti actiona in instanta. Dar, daca ati lucrat fara sa fi semnat un contract, nu aveti ce sa recuperati. Contractul nu "pica" de undeva. El trebuia semnat inainte de inceperea lucrului. Daca ati inceput activitatea, asteptand sa "vina" CIM, nu este bine.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-08-2017
Vizitator
Lucrez in administratie publica locala Primaria Paulis jud. Arad. Conform art. 11 al Legii 153/2017 Consiliul local Paulis era obligat sa aprobe noile salarii de baza in cursul lunii iulie pentru ca angajatii sa poata beneficia de noile prevederi ale legii. Cu toate astea nu a avut loc nici o sedinta de consiliu din lipsa cvorum astfel ca salariatii nu si-au primit salariile pe luna iulie. In noua lege se precizeaza ca nu exista temei legal pentru mentinerea celor vechi din luna iunie 2017 conform art.38 alin 2 din Legea 153/2017. Va rog sa ne ajutati cu o informatie ca sa ne putem lua salariile pe luna iulie. Va multumesc anticipat
Răspunde
 19-08-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Faptul ca nu s-a intrunit cvorumul nu poate duce la neplata salariului. Cel mult poate determina neplata salariului marit, dar plata celui vechi.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.