Forum avocaţi > Dreptul muncii

Probleme la noul loc de munca

21-08-2017

Buna seara ! De aproximativ o luna de zile m-am angajat ca recepționera la un hotel si inca din prima tura am intampinat dificultati.Salariul mi s-a spus ca este de 1500 lei in mana (apoi au dat-o la intors ca este brutul si ca eu iau 1000 lei in mana ),nu stiam faptul ca din prima luna de munca mi se ia o garantie de 700 de lei si mi se da decat 300 ron pe luna muncita, nu stiam ca trebuie sa lucrez 12/24 12/48 continuu fara doua zile libere dupa..problema este ca dupa ce ieseam din tura de noapte trebuia sa raman pana la 10-11 deoarece trebuie sa stau la micul dejun si sa fac pe barista respectiv ospatarita ! trebuie sa fac curat prin bar si uneori in camere daca este cazul inclusiv hotel.. au schimbat programul la 24/48 dar defapt sunt vreo 27-28 de ore de munca foarte obositoare si greu de suportat si stiu ca este ilegal! Jigniri din partea angajatorului...nici nu se pune problema!cate vrei si cate nu vrei! le-am spus ca la sfârșitul lunii vreau sa plec deoarece numai suport programul munca si minciunile spuse de ei dar acum mai nou..m-ah anuntat sa numai vin la munca ca o sa aduca o fata la proba si ca n-are rost sa mai vin ca ne auzim la telefon..eu avand inca 3 ture de facut!auzind de la angajati care suntem 5 intr-un hotel de 25 de camere plus bar! s-a auzit ca vor sa plec ca am facut o greseala!..o prostie!pe fosta colega care i-a furat la bani a lasat-o sa stea pana la sf lunii si au lasat loc de ziua buna..un motiv mai prost de atat nu gaseau!ce pot sa fac? vreau sa le fac o reclamatie ptr a nu-si mai bate joc de oameni in acest hal..si ce pot sa fac sa imi iau restul de bani munciti înapoi.stiu ca am gresit stând dar aveam nevoie de bani..am nevoie sa muncesc! mulțumesc !
Răspunde
 22-08-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Cel mai bine este sa le faceti o plangere la ITM in care sa povestiti conditiile in care ati lucrat si practicile ilegale ale angajatorului. De asemenea, puteti spune ca nu v-au mai permis sa lucrati si v-au interzis accesul in unitate. Daca nu ati semnat inca un acord cu ei privind incetarea relatiilor de munca, ei sunt obligati sa indeplineasca o procedura prealabila pentru desfacerea contractului de munca. In final, ati putea contesta intreaga procedura de concediere si sa obtineti sumele de bani cuvenite.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.