Forum avocaţi > Dreptul muncii

Taiere vechime in munca in ccc

30-08-2017
Vizitator
Buna ziua,
Sunt angajata la o institutie de stat, am o fetit de 12 ani si o vechime in munca de 18.9 ani.Luna trecuta m-am trezit cu un an lipsa vechime in munca.Am facut adresa si am primit raspuns ca in perioada 01.94.2001-20.01.2007 concediul de crestere copil nu constituie vechime in munca, fara sa se specifice explicit pe baza carei ordonante.Mentionez ca am nascut in octombrie 2005.Problema este ca anul viitor trebuia sa intru la gradatia 5,acum mai am de asteptat un an in timp ce alte colege care au nascut in 2007 beneficiaza de vechime.Nu mi se pare echitabil,pare a fi o discriminare crasa intre femei.Rog,daca stii ce baza legala spune asa ceva, am intrebat si la itm au spus ca nu este clar nici o ordonanta data in acest sens doar ca intr-adevar anii amintiti mai sus nu se regasesc in legea 7 din 2007.
Răspunde
 01-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Din pacate asa este: CCC constituie vechime in munca abia din 2012, conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative. Nu este vorba despre o discriminare, ci de aplicarea prevederilor legale. Daca pana la 1 ian 2012 a fost in vigoare o lege, atunci aceea s-a aplicat. Apoi a fost emisa OUG care a modificat prevederile acelei legi.
Prin art. III, pct. 17, articolul 18 alin. 7 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului (care priveste persoanele ai caror copii s-au nascut pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv). Astfel, prevederile mentionate anterior se modifica si au urmatorul cuprins: “Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.” Anterior modificarii continutul articolului era: “Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta”;
Prin art. IV, pct. 27, art. 22 alin. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (care priveste persoanele ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 1 ianuarie 2011). Astfel prevederile mentionate anterior se modifica si au urmatorul cuprins: “Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.” Anterior modificarii continutul articolului era: ”Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), art. 6 si 10 constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta”.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2017
Vizitator
Multumesc pentru raspuns. Daca citim legile asa cum ati scris d-tra, intr-adevar asa este..dar e tare ciudata legislatia noastra, oricum e mai ca acesti copiii sa -i pregatim pentru viitorul altei tari.
Răspunde
 03-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu raspundem noi pentru modul in care au fost emise legile.Noi doar le aplicam. Altii trebuie trasi la raspundere pentru forma lor.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-09-2017
Vizitator
Nu va reprosez d-stra nimic, dar sunt f.dezamagita de tot ce se intampla aici...in tara noastra, oricum aceste legi sunt facute doar pentru unii, dezamagirea mare este ca dupa 12 ani s-au trezit sa taie acel an de vechime si doar intr- o singura institutie, acum ce sa i faci fiecare cu norocul lui, cam asa functioneaza legile.
Răspunde
 21-03-2019
Vizitator
Buna ziua,

Concediul pentru cresterea copilului, in perioada 01.01.2001-05.03.2003 se ia in calcul ca vechime la pensionare?

Multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.