Forum avocaţi > Dreptul muncii

Angajatorul încalcă contractul, ce pot face?

10-09-2017
Vizitator
Lucrez ca agent de pază sub un contract de 40 de ore pe săptămână în ture inegale. Salariu de 1450 brut.
În realitate muncesc 24/48. Ajung la 240 de ore pe lună și primesc 1000 de lei și 300 lei în bonuri.
Angajatorul mă suprasolicita și nu îmi plătește orele suplimentare. Dacă aș fi muncit 8 ore pe zi as fi muncit zilnic fără nici un liber.
Nu primesc fluturaș, bani îi primim în mână.
Mă încadrez să îl dau în judecată și să încasez daune? Sau trebuie să mă mulțumesc cu o plângere la itm și cu faptul că o să primească o amenda?
Multumesc.
Răspunde
 10-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In instanta puteti actiona pentru incalcarea prevederilor contractuale, daca aveti dovezi pe care sa le prezentati in instanta, cum ca lucrati mai mult decat este permis de lege si prevazut in contract.Daune nu puteti solicita, doar c/valoarea orelor lucrate, pe care sa dovediti ca le-ati lucrat.Nu va opreste nimic s afaceti si plangere la ITM.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-09-2017

Buna ziua,
Va rog sa.mi spuneti,imi pot inainta demisia la zi fara preaviz daca angajatorul nu mi.a inmanat un exemplar al contractul de munca?
Precizez ca am verificat la ITM si este inregistrat din luna aprilie anul curent.
Multumesc
Răspunde
 20-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Angajatorul ar fi trebuit sa va dea un exemplar al CIM. Verificati, insa, daca nu cumva a delegat o alta persoana sa vi-l dea. Poate este vorba despre o omisiune, mai ales ca el este inregistrat la ITM. Nu cred ca este, totusi, un motiv de demisie fara preaviz, daca este singura obligatie incalcata. Il puteti solicita si obtine, oricand.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.