Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Dreptul muncii

Refuzul angajatorului de a achita indemnizatiile pentru concediul de maternitate si de a elibera doc

14-09-2017
Vizitator
Buna ziua! Ma numesc Liana Sanda. Am nascut pe 18.07.2017 o fetita fiind in concediu de maternitate de pe data de 16.05, dupa ce anterior am beneficiat de concediu medical inca de la 6 saptamani de sarcina avand iminenta de avort, varsta inaintata pentru o prima sarcina (40 de ani) precum si sarcina pierduta in antecedent, dar si faptul ca locul meu de munca implica naveta cu trenul 70 de km (eu locuiesc in jud. Teleorman serviciul este in Bucuresti), efort fizic intens (ridicare greutati), mediu toxic si stat in picioare continuu. Acest fapt a nemultumit profund patroana care a platit respectivele concedii medicale cu destula greutate - jigniri si tergiversari - sustinand ca nu-si va recupera acei bani de la stat si ca astfel mi-I plateste din buzunarul dansei. Problema cu care ma confrunt in acest moment si pentru care va solicit indrumarea este ca doamna patroana a refuzat cu obstinatie plata aferenta lunii august - care luna de altfel face parte din concediul de lauzie obligatoriu, afirmand chiar in fata sotului meu ca nu va inregistra certificatul medical respectiv si nici pe cel aferent perioadei 1-18 septembrie, cand dealtfel se incheie concediul de maternitate. Mai mult, prezentandu-ne la firma cu cererea pentru acordarea concediului de crestere a copilului incepand cu 19 septembrie si solicitand eliberarea documentelor cerute la primarie pentru obtinerea indemnizatiei pentru crestere si ingrijire copil, doamna a aruncat cu toate hartiile - cerere, copii dupa acte de identitate, adeverinta in alb- pe care, culmea, contabila dumneaei ni le ceruse - infuriata la culme si pentru ca i s-a cerut un numar de inregistrare a cererii. Acestea s-au petrecut pe 11 septembrie 2017, raspunsul clar al doamnei fiind ca nu voi obtine nici o adeverinta de la dumneaei iar pentru concediul de maternitate august si 1-18 septembrie n-o sa vad nici un ban. Rugamintea mea disperata este sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac si daca am sanse sa-mi primesc drepturile banesti (disperat necesare pentru a-mi hrani si ingriji copilul) si actele pentru dosarul ce trebuie depus la primarie pentru concediul de crestere si ingrijire copil, mai ales ca pentru acesta exista o data limita. Asteptand raspunsul dumneavoastra, va multumesc anticipat. (In cazul in care raspunsul se trimite pe mail adresa unde il pot primi este costy_s11@yahoo.com). Mentionez ca pot face dovada clara a celor relatate.
Răspunde
 15-09-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Societatea la care lucrati este obligata sa elibereze actele necesare si sa achite concediile medicale aferente. Modul de comportare al "patroanei" ma duce cu gandul la o neinregistrare a contractului dvs. de munca la ITM. Asa ca primul lucru pe care este nevoie sa il faceti este acela de a verifica daca pe CIM -ul dvs. este nr de inregistrare de la ITM si, in caz contrar, sa o intrebati pe patroana daca l-a inregistrat, si daca a platit tot ce prevede legea. Ceva este in neregula acolo, iar patroana stie foarte bine acest lucru, cand a afirmat ca nu veti obtine nici o adeverinta de la dumneaei iar pentru concediul de maternitate august si 1-18 septembrie n-o sa vad nici un ban. Verificarea din partea dvs. ar trebui facuta cat de repede este posibil, pentru ca daca se confirma ce banuiesc, va trebui facuta o instiintare catre ITM, pentru rezolvarea situatiei. Deoarece dvs. nu puteti sa va ocupati acum, personal, de aceasta situatie, poate veti gasi o persoana apropiata care sa faca tot ce este necesar in locul dvs.

Avocat Aurora Ciorobea-Baroul Prahova
Tel: 0727988265*
Email: aurora.ciorobea@opticnet.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.