Buna ziua! Ma numesc Liana Sanda. Am nascut pe 18.07.2017 o fetita fiind in concediu de maternitate de pe data de 16.05, dupa ce anterior am beneficiat de concediu medical inca de la 6 saptamani de sarcina avand iminenta de avort, varsta inaintata pentru o prima sarcina (40 de ani) precum si sarcina pierduta in antecedent, dar si faptul ca locul meu de munca implica naveta cu trenul 70 de km (eu locuiesc in jud. Teleorman serviciul este in Bucuresti), efort fizic intens (ridicare greutati), mediu toxic si stat in picioare continuu. Acest fapt a nemultumit profund patroana care a platit respectivele concedii medicale cu destula greutate - jigniri si tergiversari - sustinand ca nu-si va recupera acei bani de la stat si ca astfel mi-I plateste din buzunarul dansei. Problema cu care ma confrunt in acest moment si pentru care va solicit indrumarea este ca doamna patroana a refuzat cu obstinatie plata aferenta lunii august - care luna de altfel face parte din concediul de lauzie obligatoriu, afirmand chiar in fata sotului meu ca nu va inregistra certificatul medical respectiv si nici pe cel aferent perioadei 1-18 septembrie, cand dealtfel se incheie concediul de maternitate. Mai mult, prezentandu-ne la firma cu cererea pentru acordarea concediului de crestere a copilului incepand cu 19 septembrie si solicitand eliberarea documentelor cerute la primarie pentru obtinerea indemnizatiei pentru crestere si ingrijire copil, doamna a aruncat cu toate hartiile - cerere, copii dupa acte de identitate, adeverinta in alb- pe care, culmea, contabila dumneaei ni le ceruse - infuriata la culme si pentru ca i s-a cerut un numar de inregistrare a cererii. Acestea s-au petrecut pe 11 septembrie 2017, raspunsul clar al doamnei fiind ca nu voi obtine nici o adeverinta de la dumneaei iar pentru concediul de maternitate august si 1-18 septembrie n-o sa vad nici un ban. Rugamintea mea disperata este sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac si daca am sanse sa-mi primesc drepturile banesti (disperat necesare pentru a-mi hrani si ingriji copilul) si actele pentru dosarul ce trebuie depus la primarie pentru concediul de crestere si ingrijire copil, mai ales ca pentru acesta exista o data limita. Asteptand raspunsul dumneavoastra, va multumesc anticipat. (In cazul in care raspunsul se trimite pe mail adresa unde il pot primi este costy_s11@yahoo.com). Mentionez ca pot face dovada clara a celor relatate. |
|