Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Dreptul muncii

Angajatorul ma poate muta dintr.un sediu in altul cand vrea el fara acordul meu

06-10-2017
Vizitator
Buna ziua! Eu lucrez la o firma care se ocupa cu prestarea serviciilor de sanatate in mediul privat.Cand m.am angajat am lucrat pentru 6 luni intr.un sediu al firmei, dupa 2 sapt in alt sediu iar din luna iunie lucrez intr.un alt sediu. Am fost in concediu medical o saptamana.Cand am revenit la munca sefa mea m.a sunat si mi.a zis ca mai lucrez 2 zile acolo dupa care o sa imi incep activitatea in alt sediu, dar nu temporar ci definitiv.Eu i.am spus ca nu vrea sa ma mut pt ca este mult prea departe de locuinta mea si imi este foarte greu sa ajung acolo la 6:30- 6:45 dimineata, deoarece la 7 incep programul, iar ea mi.a zis ca ori ma mut unde vrea ea ori plec.SUBLINIEZ PLEC NU CA MA CONCEDIAZA EA. Precizez ca pe sediul unde imi desfasor activitatea am semnat un act aditional in care este specificat numele sediului. Intrebarea mea este daca imi poate face angajatorul ceva pt ca nu vreau sa ma mut si daca in cazul in care ma concediaza ce pot face eu? Ma poate muta fara acordul ambelor parti?
Multumesc!
Răspunde
 06-10-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Modificarea contractului individual de muncă în ceea ce privește locul muncii poate avea loc numai prin acordul părților, cu excepția situațiilor expres prevăzute de lege.
Astfel, potrivit art. 42 alin. 1 din Codul muncii, locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detașarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
Dacă însă modificarea contractului individual de muncă, în ceea ce privește locul muncii, este unilaterală şi nu se încadrează în niciunul din cazurile prevăzute de Codul muncii (nu există delegare sau detaşare în noul loc de muncă, salariatul nu a fost sancţionat disciplinar, nu este incidentă nicio cauză de forţă majoră sau vreo măsură de protecție a salariatului), decizia angajatorului este lovită de nulitate în privinţa modificării respective.
Concluzionand: daca pentru locul de munca actual exista un act aditional semnat de dvs. un alt loc de munca nu poate fi stabilit decat tot printr-un act aditional pe care sa fiti de acord sa il semnati si dvs. Solutia este: nu va prezentati la urmatorul loc de munca, ci tot la cel vechi. O lasati pe sefa sa va desfaca CIM, contestati in instanta decizia de incetare a CIM si castigati, cu reincadrare la vechiul loc de munca.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.