Forum avocaţi > Dreptul muncii

Indemnizatie pt cresterea copilului

07-10-2017
Vizitator
Buna ziua,

Am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns.Eu lucrez de ceva timp in alta tara cu contract,platesc taxe.,In prezent sunt insarcinata.Mi s-a facut o oferta de munca in tara .As vrea sa stiu daca as accepta oferta,in care tara pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului,in Romania sau unde lucrez in prezent, avand in vedere ca voi fi lucrat in anul anterior nasterii copilului in doua tari
.
Va multumesc.
Răspunde
 08-10-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu conteaza unde ati lucrat in anul anterior nasterii copilului, ci veniturile obtinute in anul anterior nasterii. Indemnizatia o veti primit in Romania, conform legii in vigoare la data respectiva.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-10-2017
Vizitator
Buna ziua,
Va mulțumesc pt răspuns.as mai avea o întrebare,daca revin in tara,dar aleg sa nasc în altă țară,are acest lucru vreo importanta in primirea indemnizației pt creșterea copilului?
Va mulțumesc foarte mult.
Răspunde
 10-10-2017

Campina

In aceasta situatie se are in vedere legislatia tarii respective ( pe care va trebui sa o aflati) si situatia dvs. in acea tara.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-10-2017
Vizitator
Buna ziua,
Am înțeles din răspunsul d-voastră că,chiar daca rămân în Romania,dar nasc copilul in alta țară și după naștere voi locui tot în Romania,totuși mă voi supune legilor țării unde nasc copilul privind indemnizația de creștere a copilului?Am înțeles bine?pt că eu mă voi întoarce după nașterea copilului și voi rămâne în Romania.
Va multumesc,anticipat.
Răspunde
 13-10-2017

Campina

Nu, nu m-am referit la a naste intr-o tara si a reveni in alta, ci la a sta si a naste intr-o singura tara. Nu se pot aplica legi din 2 tari, unei singure situatii. Nu obtineti drepturi in alta tara doar nascand acolo. Credeam ca ati lucrat legal in alta tara si acum urmeaza sa nasteti acolo. Doar atunci se aplica si pentru indemnizatie legile aferente acelei tari.
Problemele sunt mult mai complexe, este vorba si despre inregistrarea copilului, care tine de cetatenia parintilor etc.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-10-2017
Vizitator
Buna ziua,
Da,ați înțeles bine,lucrez legal in alta tara de câțiva ani,acum sunt însărcinată și aș accepta un post in Romania,care mi s-au oferit de curând.As vrea sa nasc copilul in tara in care sunt momentan,dar în momentul nașterii daca as accepta oferta,as fi angajată de câteva luni in Romania,restul lunilor lucrate ar fi din tara in care sunt acum.de aceea sunt confuza pt că nu știu din ce tara voi beneficia de indemnizatie,daca și după naștere voi continua sa lucrez tot în Romania.
Va multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.