|
10-10-2017 |
 | Cornel c Vizitator |
| Buna ziua.Am lucrat din iunie pina in august ca sofer de tir pe comunitate la o firma si nu mi s-a platit diurna pe ultimele doua luni si salariul pe august.Mai am de primit 2500euro plus salariul in lei,dar este clar ca nu are de gind sa imi mai dea nici un ban,deoarece nu mi-a dat card pentru a achita cheltuielile pentru firma pe timpul deplasarii si mi-a virat aceste sume pe cardul meu cu titlul de diurna sau imprumut,iar a doua zi dupa intoarcere mea in tara mi-a desfacut contractul de munca (pe baza unei demisii semnate in alb la angajare) fara sa imi comunice acest lucru si timp de doua luni m-a tot dus cu zaharelul de pe o saptamana pe alta fara sa imi dea nici un ban.Stiu ca am pirdut salariul pe aceste doua luni,dar doresc sa recuperez macar diurna.Am facut o sesizare la ITM dar inca nu am primit raspunsul si doresc sa dau firma in judecata dar am unele neclaritati in legatura cu formularea cererii:1-nu cunosc articolele din CPC referitoare la judecarea in lipsa si plata cheltuielilor de judecata.referitor la cheltuielile de judecata,se admit si cheltuielile mele cu deplasarea la sedintele de judecata (la 40km de domiciliu) sau doar cele pentru avocat si expert? 2-este sufiecient daca anexez cererii extrasele de cont ,bonurile de cheltuieli si un decont simplu facut de catre mine sau este nevoie de o expertiza contabila pentru a se stabili cit mai am de primit din diurna? 3-pentru suma de 235euro,primita cash la intoarcerea in tara am semnat o chitanta,dar nu am nici o copie.Am informatii ca angajatorul va falsifica acea chitanta in cazul unui proces, adaugind un zero sau un doi in fata.Pot propune ca martor pe o verisoara de gr1 care a fost de fata in acel moment? trebuie sa cer acum si proba cu martori sau o pot propune dupa ce va veni angajatorul cu chitanta falsificata? Multumesc. | |
|
|
|
11-10-2017 |
 | Av. Raluca Ifrim ✓ Bucuresti 0736423312 (Doar pt. programări) av.ralucaifrim@yahoo.com
|
| Buna ziua, 1. temeiul pt a solicita judecarea in lipsa este art. 583 NCPC 2. anexati absolut toate actele pe care le detineti si contractul cu angajatorul. In mod normal, daca ceea ce mai trebuie sa primiti reiese foarte clar din toate actele depuse, nu mai trebuie expertiza, dar asta numai judecatorul decide. 3. verisoara primara poate fi martor in dosar, fiind ruda de gradul IV. (doar rudele pana la gr 3 inclusiv nu pot fi martori) In ceea ce priveste presupusul fals, se poate cere expertiza pt stabilirea acestuia. Printr-o expertiza se stabileste f usor daca s-au facut adaugiri sau alte modificari intr-un document original. In ceea ce privesete cheltuielile de judecata, puteti obtine ca si cheltuieli taxele de timbru, cheltuilile de deplasare, onorariu de avocat, onorariu de expert. Toate probele pe care le vreti, trebuie sa le cereti in cererea de chemare in judecata. In legatura cu expertiza/expertizele puteti specifica faptul ca le cereti numai in masura in care necesitatea acestora se va impune. | Av. Raluca Ifrim - Baroul Bucuresti (17 ani experienta) tel: 0736.423.312 Doar pentru programari e-mail: av.ralucaifrim@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-10-2017 |
 | Cornel c Vizitator |
| Va multumesc foarte mult! 1- V-as mai ruga sa imi spuneti si ce articol din CPC sa invoc pentru plata cheltuielilor de judecata.Am cautat pe net dar am gasit mai multe variante. 2- Imi puteti spune unde se va judeca cauza,la tribunalul unde am eu resedinta sau la cel din judetul unde are firma sediul?Am intrebat citeva persoane si iarasi parerile sunt impartite. 3-angajatorul mi-a desfacut pe 08.08.2017 c.i.m. pe baza demisiei dar nu mi-a comunicat acest lucru niciodata si nu mi-a trimis decizia de incetare a c.i.m,nota de lichidare si adeverinta de vechime.Cine il poate obliga sa imi trimita toate acestea,ITM-ul,le cer acum in cerere sau trebuie alt proces? 4- In momentul de fata nu imi permit un avocat (deoarece stau de 2luni fara nici un ban si ma rog dupa banii mei munciti) dar sper ca pina la primul termen sa fac rost de bani.Imi pot angaja un avocat in orice stadiu al procesului? | |
|
|
|
11-10-2017 |
 | Cornel c Vizitator |
| Nu ma descurc cu Codul de Procedura Civila ,dar dupa art.269 din Codul Muncii ar trebui sa fie instanta din judetul in care am eu domiciliul.Astept raspunsurile dvs.. Va multumesc. | |
|
|
|
13-10-2017 |
 | Avocat Ciorobea Aurora ✓ Campina
aurora.ciorobea@opticnet.ro
|
| 1-in ceea ce privesc cheltuielile de judecata nu este nevoie sa invocati un articol; treceti doar: cu cheltuieli de judecata 2-tribunalul din resedinta judetului in care locuiti 3-le solicitati in cadrul litigiului de acum 4-da, puteti angaja in orice stadiul al procesului, insa, daca pana ai angajati ati facut vreo greseala in derularea procesului, nu ati cerut ce trebuie si cand trebuia, atunci ii este greu unui avocat sa "repare" ce ati" stricat" dvs. si este posibil sa nu gasiti pe niciunul care sa isi asume derularea in cintinuare a procesului -un avocat stie cum sa porcedeze si cand anume sa solicite anumite probe, sau sa se foloseasca de anumite probe -de aceea este indicata angajarea lui de la inceput -este greu sa gasiti unul care sa accepte angajarea pe parcursul unui proces -in plus, fiecare avocat are modul lui de a proceda | |
|
|
|
|
13-10-2017 |
 | Cornel c Vizitator |
| Aveti dreptate,dar nici nu accepta vreun avocat sa ma reprezinte fara sa il platesc dinainte.Daca as avea posibilitatea in momentul de fata,as angaja pe cineva,chiar daca stiu ca sunt sanse sa pierd si acesti bani,deoarece sunt sanse foarte mari ca angajatorul sa bage firma in faliment.Totusi,daca mi-a desfacut c.i.m pe baza unei demisii semnate in alb la angajare si pe care nu am cerut-o niciodata,DAR NU MI-A COMUNICAT NICIODATA ACEASTA DECIZIE(am aflat de la ITM ca am fost concediat),este aceasta decizie valabila?Banuiesc ca ar fi trebuit sa o semnz si eu.Nu as fi indreptatit sa cer si plata salariilor de la data desfacerii c.i.m si pina la data finalizarii procesului?. Daca nu mi s-a comunicat aceasta decizie,pot cere instantei plata salariilor fara a cere anularea ei? Va multumesc tuturor pentru ajutor. | |
|
|
|
13-11-2017 |
 | Cornel c Vizitator |
| Buna ziua.Am verificat azi pe portal.just.ro si observ ca la sedinte apare data de 27.11.2017.Se poate fixa primul termen de judecata fara a-mi fi comunicata intimpinarea paratului? Conform art 206CPC,ar fi trebuit sa primesc aceasta imimpinare si sa fiu obligat sa dau un raspuns in termen de max.10zile,iar abia apoi sa se fixeze prima sedinta.Pina azi nu am primit nici intimpinarea si nici citatie pentru proces. Va multumesc. | |
|
|
|
16-11-2017 |
|
| Referitor la demisia semnata in alb la angajare-aceasta a fost folosita ulterior la baza a desfacerii CIM. Deci dvs. ati SEMNAT-O in alb, iar angajatorul s-a folosit de ea.Bineinteles, insa, ca trebuia sa fiti citat si sa vi se comunice toate actele depuse de angajator.Pentru clarrificarea situatiei este nevoie sa va prezentati la arhiva instantei de judecata, sa solicitati dosarul si sa vedeti exact care sunt actele depuse si care este motivul pentru care s-a fixat termen fara ca dvs. sa fiti instiintat de ceva. Sigur ca este nevoie de o actiune de contestare a deciziei de desfacere a CIM, cu conditia ca actiunea sa fie redactata si depusa in tremenul de 30 zile de la emitere/primire. Oricum, veti face dovada neprimirii ei. | |
|
|
|
|
13-12-2017 |
 | Cornel c Vizitator |
| Buna ziua.Nu mi s-a comunicat intampinarea deoarece au gresit adresa,desi la dosar aveam si o copie dupa buletin.Au fost admise toate capetele de cerere si au fost doua termene de judecata pina acum urmind pronuntarea hotaririi in data de 18.12. In speranta ca mi se va da cistig de cauza,va rog sa imi spuneti ce sa fac in continuare.Doresc sa apelez la un executor judecatoresc pentru a pune in aplicare hotaririle primei instante si anume plata sumelor datorate de catre parata si reintegrarea in munca. 1-Trebuie sa ii trimit angajatorului o cerere de executare a hotaririi si sa astept 15zile sau pot sa merg direct la un executor judecatoresc? 2-Executorul trebuie sa fie din Timisoara,unde are firma sediul sau poate fi de oriunde? 3-daca parata face apel/recurs,se suspenda executarea sau nu? 4-Am inteles ca hotarirea imi va fi trimisa acasa.Pentru executor pot face copie dupa aceasta sau trebuie sa merg la tribunal si sa cer copii legalizate? Multumesc. | |
|
|
|
02-01-2018 |
|
| 1-hotararea judecatoreasca ramane definitiva abia dupa trecerea termenului de recurs. Trebuie sa asteptati trecerea acestui termen, deoarece inainte de cele 15 zile hotararea nu se investeste cu formula definitiva. Daca angajatorul va declara rescurs, hotararea aceea este cea definitiva. 2-executorul poate fi de oriunde 3-executarea este suspendata pana la ramanerea definitiva a hotararii -executorului i se inmaneaza copiile legalizate | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |