Forum avocaţi > Dreptul muncii

Sunt insarcinata si firma spune ca a desfiintat postul meu

26-10-2017
Vizitator
Lucrez la aceasta firma din data de 19.01.2017,iar acum sunt insarcinata. In data de 11.10 2017 m-am internat in spital deoarece am fost pe punctul de a pierde sarcina si momentan sunt in concediu medical pana in data de 31.10.2017. Trebuie sa-mi fac dosarul pt sarcina cu risc dar cei de la firma refuza sa-mi dea actele necesare si sustin ca au desfiintat postul in urma cu o saptamana. Au spus ca,daca imi doresc ma da in somaj si sa astept ca o sa-mi dea contabila actele necesare pt somaj. Eu ce trebuie sa fac? Din cate stiu trebuia sa primesc un preaviz prin care sa ma anunte ca o sa se inchida postul,nu? Am dreptul sa primesc somaj ? Mai am concediu medical doar pana in 31....dupa aceea ce trebuie sa fac? Va rog sa ma ajutati. Va multumesc
Răspunde
 30-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Angajatorii dvs. cel mai probabil nu au facut nicio procedura legala pentru desfiintarea postului din moment ce dvs. nu ati fost instiintata. Mai mult, angajatorul nu are voie sa desfiinteze posturi ori sa concedieze oameni care sunt in concediu medical, iar in situatia dvs., nu au voie sa concedieze gravide.
V-as recomanda sa nu semnati vreun acord de incetare al CIM si sa le solicitati sa va dea decizia prin care ati fost concediata pentru a o ataca in instanta. Veti putea solicita prin actiunea in instanta sa vi se acorde toate drepturile salariale la care erati indreptatita.
Daca angajatorul nu va da actele si nu indeplineste procedurile pentru a va putea continua concediul medical, va trebui sa faceti o plangere la ITM. Veti avea succes intr-o actiune in instanta, insa din pacate veti avea de asteptat pana cand veti obtine drepturile salariale restante.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2017
Vizitator
Am fost la ITM in data de 26.10 si am facut o sesizare in care am precizat ca refuza sa-mi dea actele de care am nevoie si ca refuza sa-mi dea salariul. Am vorbit ,din nou, cu patronul firmei si a spus ca el o sa inchida postul,cu bune sau cu rele,cu prima ocazie si ca nu mai am ce cauta la firma. Ba chiar m-a amenintat si a vorbit urat cu mine. Eu mai am concediu medical doar pana in 31.10. Din 1.11 eu ce o sa fac? La munca nu ma pot duce......nu ma primeste....iar daca nu o sa merg o sa ma concedieze pt ca nu m-am prezentat. Astazi am fost la ITM ca sa intreb ce as putea sa fac dar nu au stiut sa-mi dea un raspuns. Mi-au spus ca trebuie sa ma prezint la locul de munca,dar nu am cum. E un magazin si doar ei au cheia si nu am colegi,iar acum e inchis magazinul.
Răspunde
 30-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Ar fi bine sa le trimiteti o notificare scrisa prin scrisoare recomandata la sediul firmei, precum si prin e-mail (daca aveti asa ceva) si mesaje scrise (SMS) la numarul de telefon, in care sa le spuneti ca in data de 31.10.2017 vi se termina concediul medical, iar din data de 01.11 puteti veni la locul de munca si sa le solicitati sa va permita sa va desfasurati activitatea. De asemenea, puteti sa le cereti si sa va plateasca drepturile salariale restante si sa va puna la dispozitie actele necesare pentru concediul medical in continuare.

Aceasta notificare are rolul de a va ajuta sa dovediti buna credinta si ca angajatorul este cel care va refuza accesul in locul de munca. Daca magazinul este inchis nu aveti cum sa lucrati, va intoarceti acasa. Ar fi bine sa faceti poze la magazin in ziua de 01.11.2017 in care sa se vada faptul ca este inchis si nu este nimeni sa va deschida usa. Luati si un prieten cu dvs., in cazul in care este nevoie de martori care sa va sustina afirmatiile cum ca nu v-au permis accesul la locul de munca (preferabil sa nu fie ruda, ci un prieten/o prietena/vecin ).

Daca nu primiti decizia de concediere/incetare a contractului de munca in curand, veti putea sesiza instanta de judecata pentru a va rezolva situatia.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.