Forum avocaţi > Dreptul muncii

Hartuire

03-11-2017
Vizitator
Buna ziua.Pot fi acuzat de hartuire daca imi sun fostul angajator de citeva ori pe zi sa ii cer drepturile salariale neachitate? In urma cu 3luni mi s-a desfacut contractul de munca fara a-mi fi adus la cunostinta acest lucru si fara a-mi fi platite drepturile salariale in cuantum de 2500euro.In urma cu 2luni am facut o sesizare la ITM,iar acestia confirma in raspunsul primit ca angajatorul nu mi-a achitat banii datorati.Am introdus actiune in instanta,dar angajatorul imi ride in nas si imi spune ca procesul va dura vreo 2ani si ca nu voi vedea nici un ban,deoarece va baga firma in faliment.Nu am timp,bani si nervi sa ma tarai prin tribunale vreo 2ani si sa nu imi primesc banii pentru munca prestata.Cred ca singura varianta ar fi sa il stresez si eu cu telefoanele.Poate intr-un final va ceda si imi va da banii. multumesc.
Răspunde
 04-11-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu este cazul sa va asteptati ca angajatorul va va plati datoria in urma unor telefoane...Pe de alta parte, este foarte usor sa isi schimbe numarul de telefon si atunci, pe cine mai sunati? Daca ati introdus actiune in instanta, urmati cursul acesteia si nu cedati presiunii instaurate de fostul angajator, cum ca "va dura vreo 2 ani" si ca "nu veti vedea niciun ban". Este si aceasta o modalitate de a va face sa renuntati.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2017
Vizitator
Sigur ca isi poate schimba nr de telefon,dar daca nu am nimic de pierdut,merita sa incerc.Repet intrebarea,pot fi acuzat de hartuire daca imi sun fostul angajator de citeva ori pe zi sa ii cer drepturile salariale? Multumesc.
Răspunde
 07-11-2017

Campina

Daca este sa analizam strict ar.t 208 Cod penal-Hartuirea, alin 2 se refera exact la
"(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă."
Deci, daca angajatorul va putea dovedi ca apelurile telefonice repetate ii cauzeaza temere, da, puteti fi acuzat de hartuire.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Pedeapsa este de la 3 la 6 luni , sau amenda.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-11-2017
Vizitator
Imi puteti explica va rog ce se intelege prin "temere"? Eu nu il jignesc/injur,nu il amenint,doar ii cer banii datorati pentru munca mea. Multumesc.
Răspunde
 10-11-2017

Campina

Inseamna frica, teama, ingrijorare, banuiala, indoiala etc.Teama ca se va intampla ceva. Nici nu este nevoie sa il amenintati/injurati/jigniti sau orice altceva. Legea prevede doar existenta unei banuieli =temeri....pentru orice.
Exact cum am afirmat mai sus, daca va reusi sa dovedeasca cum ca i-ati cauzat chiar si o simpla temere....se pedepseste, cum am mai scris. Asa este legea, asa se aplica, indiferent de ce vrem noi si pe cate parti am intoarce textul.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.