Forum avocaţi > Dreptul muncii

Pierderea unor bani la locul de munca

09-11-2017
Vizitator
Bună seara am si eu o problema,o intrebare si nu stiu cum sa abordez ...
Lucrez ca sofer la o firma de distributie piese auto si zilele trecute am pierdut sau mi-a fost luata din masina o suma de bani circa 700€,bani care erau din factura clientilor .
La lucru cu seful meu am vorbit,i-am spus problema in urma careia i-am spus ca am doar 22 de ani,nu am de unde sa iau acea suma de bani pentru a o inlocui,am intrebat daca nu pot lucra in contul acelor bani cum se intampla la alte firme si mi-a spus ca nu.
Mi-a fost acordat un timp pentru a recupera banii,am incercat sa fac imprumut la diferite banci si nu am reusit sa recuperez suma.
De la lucru mi-au zis sa dau o declaratie in care sa scriu ca am incasat acei bani si nu i-am predat la caseria firmei,iar in cazul in care nu achit suma in termen de cateva zile firma poate depunde plangere la politie.
Ce se poate face in cazul asta,ce acuzatii mi se pot aduce si ce se poate intampla ... pentru ca ei nu vor sa lucre 1/2 luni cat sa achit acea suma,au zis ca nu se poate.
Multumesc,astept un raspuns
Răspunde
 10-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Avand in vedere faptul ca angajatorul nu este foarte intelegator, ar trebui dvs. sa depuneti o plangere la politie cu privire la faptul ca v-au fost furati banii din masina si sa precizati conditiile in care s-a petrecut. Doar sa aveti grija sa primiti numar de inregistrare pe plangerea formulata si sa pastrati o copie a plangerii impreuna cu numarul de inregistrare.
Ar fi bine sa nu semnati cu angajatorul niciun angajament de plata al sumei ori document prin care sa spuneti ca este vina dvs. pentru suma pierduta/sustrasa. Probabil ca angajatorul va declansa procedura cercetarii disciplinare a dvs. si va poate desface contractul de munca. Angajatrul nu are dreptul sa va retina nicio suma de bani din salariu fara sa existe o hotarare judecatoreasca in acest sens ori fara ca dvs. sa fiti de acord.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.