Forum avocaţi > Dreptul muncii

Nerestituirea unui bun al firmei la care am lucrat

28-11-2017
Vizitator
Ma confrunt cu o situatie, la ultimul loc de munca am folosit masina personala in interes de serviciu, intelegerea cu angajatorul a fost sa primesc suma de 700 lei lunar in baza unui contract de comodat, problema a fost ca nu aveam inca talonul masinii la acel moment, masina abia fusese achizitionata si a durat transcrierea si trecerea pe numele meu. Am anuntat amgajatorul despre aceasta situatie si mi-a comunicat ca este in regula, de aici eu am inteles ca se va gasi o modalitate sa mi se plateasca suma aferenta acestei utilizari. La scurt timp mi-am dat demisia pentru ca nu era ce imi doream, angajatorul imi este dator cu banii pt o luna intreaga de utilizare a masinii doar ca acum se leaga de faptul ca nu exista un contract de comodat, lucru pe care il stiau de la inceput. Este evident ca fac asta pentru ca am decis sa renunt la acest job.Daca ramaneam,probabil gaseau o modalitate sa imi vireze suma de 700 lei.
Intrebarea este alta, eu am primit un laptop de la ei in baza unui proces verbal pe care nu am de gand sa il predau pana nu mi se vireaza acei bani.
Da, stiu, ei sunt acoperiti legal, au PV si nu exista contract de comodat pt masina.
E vorba de corectitudine si nu vreau sa las lucrurile asa. Ce se poate intampla daca nu predau laptopul, vreau sa il folosesc ca “moneda” de schimb. Imi vireaza banii le dau laptopul.
Adica sa presupunem ca ma actioneaza in instanta, ce se poate intampla? probabil va trebui sa la restitui laptopul, altceva se poate intampla?
Răspunde
 28-11-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Ati intuit exact motivul pentru care lucrurile stau asa: plecarea dvs. din firma. Daca ne referim la corectitudine...va mai curge inca multa apa...pana atunci.
Da, solutia va fi restituirea laptopului si eventuale despagubiri pentru retinerea si folosirea lui ilegala (in acest caz exista un act semnat de ambele parti) . Posibil ca despagubirile sa ajunga la suma pe care ei ar fi trebuit sa v-o acorde, sau poate mai mult, daca ne gandim si la un eventual onorariu de avocat.
In plus, exista principiul potrivit caruia, nimeni nu isi poate face singur dreptate.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Sfatul meu este să restituiți laptopul. Nu aveți nimic de câștigat dacă veți încerca să vă faceți singur dreptate, din contră.Aveți mai mult de pierdut, mai mult decât ați pierdut deja prin folosirea mașinii dvs fără plată.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.