Forum avocaţi > Dreptul muncii

Spor doctorat pentru jumătate norma

07-12-2017
Vizitator
Sunt încadrat cu o jumătate de norma la un institut de cercetare și vreu sa știu dacă am dreptul la sporul de doctorat în cuantum întreg, eu citind legea asa am înțeles, dar cea care face salarizarea mi-a trecut doar jumătate.
Cu mult respect
Nicolae. Pop
Răspunde
 24-12-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Codul muncii prevede la art. 106:
(1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile
salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective
de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la
drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
Concluzia este ca, tot ce inseamna drept salarial se acorda proportional cu timpul lucrat, adica la jumatate.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-12-2017
Vizitator
Multumesc pentru raspuns. Eu ma refeream la noua lege 153/2017, raspunsul dumneavoastra cred ca e valabil pentru vechea lege. As vrea sa stiu cum se aplica noua lege. Multumesc.
Răspunde
 29-12-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Raspunsul se bazeaza pe prevederile Codului muncii-in vigoare, nu al unei legi vechi. Legea nr. 153/2017 se refera la salarizarea personalului platit din fonduri publice. Cap. II se refera la Unitati de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si proiectare, dar modalitatea de acordare a salariului, si a tot ce este legat de el, se supune prevederilor Codului muncii, la care am facut referire in raspunsul de mai sus.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2018
Vizitator
Eu am gasit in legea 153/2017, art. 14 care se refera la intrebarea mea. Nelamurirea este: daca am doar 1/2 de normasi la o singura institutie, care ar trebui sa fie indemnizatia de doctorat, am un doctorat intreg..., iar legea nu se refera la un procent din salariu...

Multumesc.

SECŢIUNEA a 2-a
Alte drepturi salariale
Drepturi salariale pentru deținerea titlului științific de doctor
ART. 14
(1) Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru
titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară
garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul. Cuantumul
salarial al acestei indemnizații nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor,
primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzută la art. 25.
(2) În situația cumulului de funcții, indemnizația prevăzută la alin. (1) se acordă, la cerere, numai
de către angajatorul unde beneficiarul are funcția de bază declarată.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.