Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Dreptul muncii

Va rog frumos sa ma ajutati,sa inteleg detalii legate de contract de munca

20-12-2017
Vizitator
Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati in a intelege ,urmatoarele aspecte : Am contactat o agentie de angajare din strainatate .Am semnat un contract in care accept colaborarea in scopul de a-mi gasi un loc de munca in strainatate.Am acceptat (telefonic) ulterior sa lucrez o luna de zile ,intr-o oferta facuta telefonc repet. Dupa cateva zile primesc 10 documente pentru semnat.Documente in care este mentionat faptul ca voi lucra 10 ore pe saptamana.Total neadevarat,in oferta initiala ,slujba este de 24/24 pe 30 zile. Le-am spus ca nu pot semna asa ceva,iar ei mi-au replicat ca deja mi-au luat bilet de avion,deci sunt obligat sa semnez si sa onorez oferta. Apoi un alt document spune ca voi munci ca si voluntar,iar din cate stiu voluntariatul nu este platit.Deci cum sa procedez,eu consider ca nu este legal sa semnez niste acte false. Si multe alte acte in care eu am numai datorii,dar nici un drept .Cand am intrebat agentia mi s-a raspuns ca asa prevede legea ,ca eu trebuie sa cemnez acele contracte asa cum mi-au fost transmise. Deci inexatitati ,nimic in acte din cele stabilite anterior. Ce sa fac ,sa merg pe incredere ,intr-o tara straina,cu posibilitatea sa raman pe strazi? Nu stiu ce sa fac.
Va rog frumos sa aveti amabilitatea de a ma ajuta ,sa inteleg cum sa procedez.
Răspunde
 20-12-2017
Vizitator
Alt aspect ,este faptul ca neonorand aceasta oferta de munca,agentia intermediara ,ma someaza la plata a 500 euro,plus alte despaguri. Deci ori semnez niste acte (in care sunt trecute inexactitati) si ii cred cand afirma ca totul este OK,ca nu vor fi nemultumiri. Ori renunt la colaborare dar sunt buna de plata ?
Răspunde
 24-12-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In niciun caz nu este indicat sa dati curs solicitarii de a pleca in alta tara, in baza unor acte care nu prezinta garantie.Insa, nu stiu exact ce ati discutat dvs. telefonic cu agentia.De asemenea, nu stiu care este continutul contractului semnat. Acolo sunt prevederi referitoare la drepturi si obligatii, nu doar ce ati spus dvs. In aceste conditii, nu va pot da sfaturi.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.