Forum avocaţi > Dreptul muncii

Încetarea contractului de muncă după rea toarcerea din Ccc.

05-01-2018
Vizitator
Buna seara,am o problema la actualul meu loc de muncă.In luna septembrie am reinceput serviciu ( am fost 2 ani in concediu de creștere copil),bineînțeles că pe alt post fata de cel la care fusesem angajata inițial.Deoarece m_am reîntors mai repede cu 2 luni in prezent beneficiez și de stimulentul de inserție.In urma cu 2 săptămâni am fost anunțată că o sa fiu concediata deoarece nu am reușit să îmi fac norma(lucru care este total neadevărate dar sa trecem peste acest aspect).Problema este că eu o sa pierde stimulentul dacă ei mă concediază.Am tot citit ,că ei nu au voie sa îmi înceteze contractul timp de 6 luni de la revenirea la munca din Ccc iar eu am doar 3.Cei de la inspectoratul pentru plati mi-au spus că într-adevăr există această lege dar daca angajatorul dorește încetarea contractul nimeni nu are ce sa îi facă.Este adevărat?Va rog sa ma sfătuiți ce pot sa fac și cum sa procedez! Mulțumesc!
Răspunde
 05-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Art. 25 din OUG nr. 111/2010 alin. 2 litera b) prevede interdictia de a desface CIM salariatei care se afla in plata stimulentului de insertie. Ori, plata facanadu-se pana cand copilul implineste 3 ani, aceasta este perioada pana la care nu se poate desface CIM. Alin 3, referitor la perioada de pana la 6 luni se refera la "revenirea definitiva" a salariatei in unitate, deci, la revenirea dupa ce copilul implinieste 2, respectiv 3 ani.
"Articolul 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) . Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu 6 luni, dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate .
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Articolul 26
(1) Constituie contraventie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2) , art. 19 alin. (2) si art. 25 si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei."
Angajatorul dvs.va incalca legea daca va va desface CIM, deci il puteti actiona in instanta, contestand decizia de incetare a contractului individual de munca. Anterior puteti face si o sesizare la ITM.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.