Forum avocaţi > Dreptul muncii

Demisie / preaviz in cazul perioadei de proba

11-01-2018

Buna ziua,
Am incercat, in noul cod al muncii updatat august 2017, sa identific care este perioada de preaviz in cazul demisiei in perioada de proba; nu am reusit sa gasesc nimic...
Intrebarea este daca in acest caz preavizul este cel metionat la modul general in contractul individual de munca ori este o mentiune clara in lege pt demisie in perioada de proba.
Multumesc anticipat.
Răspunde
 11-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu exista prevedere speciala privind demisia in perioada de proba, pentru simplul motiv ca in perioada de proba nu se prea demisioneaza. Dar nimeni nu poate fi tinut cu forta la munca, deci puteti demisiona cand doriti.Respectiv puteti inceta CIM oricand. Nu inteleg care ar fi problema pentru dvs. cat timp nu aveti rabdarea de a vedea ce parere are seful dvs. dupa acea perioada de proba.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-01-2018
Vizitator
E simplu, e perioada de proba pt ambele parti; angajatorul nu e pe gustul meu (sa spunem asa....) si vreau sa demisionez. E o situatie speciala, demisia avand loc in perioada de proba?
Răspunde
 11-01-2018
Vizitator
Concret: am in CIM un preaviz de 45zile lucratoare in cazul demisiei. Fiind in perioada de proba, sunt obligat (sau nu) sa respect acest preaviz?
Răspunde
 12-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Termenul de preaviz se respecta in orice situatie, dar puteti discuta cu conducerea societatii sa va aprobe incetare CIM prin acordul partilor, caz in care nu mai este nevoie de indepinirea termenului de preaviz.Sau, puteti demisiona fara preaviz, daca angajatorul nu isi indepineste obligatiile asumate prin CIM. Si da, demisia in perioada de proba este o situatie speciala.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-01-2018
Vizitator
Sunt ȋn preaviz de 6 zile și ȋn continuare am 14 zile de concediu, ȋn total 20 de zile. Mi-am gãsit un alt loc de munca in străinătate. Pot sa incep munca în acest timp?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.