Forum avocaţi > Dreptul muncii

REINCADRARE POST

15-01-2018
Vizitator
Buna ziua!
Ajutati-ma cu o problema!
In 2007, am fost angajat pe postul de Sef Serv. RUONS, in urma unui concurs pe post vacant. Titularul postului s-a reintors dupa 2 ani de procese si in aprilie 2009 mi s-a desfacut abuziv contractul. Am actionat Spitalul in instanta si am revenit si eu pe post, in ianuarie 2010. Pana in decembrie 2010 am fost doi pe acest post cand, conf. legii, s-au gandit sa repare aceasta situatie oferindu-mi un alt post, referent, dar cu studii medii. Normal ar fi trebuit transformat in post cu studii superioare inainte de a mi se oferi sau macar dupa insa, cu toate cererile mele de a mi se transforma postul, nu s-a infaptuit.
Intre timp, in octombrie 2017, postul de Sef Serviciu, s-a vacantat.
Intrebarea mea este: am dreptul sa fiu repus in functia detinuta la data angajarii (Sef Serviciu)?
Multumesc anticipat!
Raspuns pe mariusteo74@yahoo.com
Răspunde
 15-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Postul pe care il ocupati trebuie sa fie de natura celui pentru care ati sustinut concursul, de sef serviciu, cu toate drepturile si obligatiile aferente.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2018
Vizitator
Postul s-a vacantat prin pensionarea postului, persoana ce a revenit cat timp eu era deja seful serviciului, post pe care l-am ocupat prin concurs.
Sa inteleg ca am dreptate sa cer reincadrarea pe postul detinut la data angajarii?
Multumesc!
Răspunde
 24-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Persoana revenita dupa procese, pentru care s-a dispus reincadrarea pe post, are dreptul de a ocupa exact postul de pe care i s-a desfacut CIM=sef post. Dvs. nu sunteti de vina ca intre timp postul a fost scos la concurs si l-ati ocupat. Dar nici nu pot exista 2 posturi de aceeasi natura-fiind post de conducere.Desi au existat, ilegal.In dec. 2010 vi s-a oferit alt post, dar pentru studii medii. Aici a fost greseala. Dar, daca ati stat pe acel post din 2010 pana in 2017 nu aveti acum ce sa mai solicitati. Un drept nesolicitat in 3 ani se pierde. In oct 2017 persoana care ocupa postul s-a pensionat, dar postul a ramas si trebuia sa il ocupatti dvs.Doar aici mai este ceva de castigat-incadrarea pe acel post, pentru care, de fapt, ati concurat.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.