Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Dreptul muncii

Roman angajat in Slovacia, mi s-a oprit salariul pentru accident cu utilajul (TORELLO LOGISTIK SK)

16-01-2018
Vizitator
Buna ziua.am lucrat la o firma de transport in SLOVACIA. Am avut un mic incident lovind capul tractor in partea din spate.masina era noua si cred ca avea asigurare CASCO. In urma acestui incident mi s-a oprit tot salariul in suma de 1260 de euro. In ce conditii pot sa-mi recuperez salariul. Avaria este superficiala daca te uiti atent se vede putin.Firma se numeste TORELLO LOGISTIK SK.
Răspunde
 16-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Ceea ce conteaza in primul rand sunt conditiile in care ati semnat contractul cu firma angajatoare. Doar dvs. stiti ce contine acel contract si ce prevederi are in cazul unui accident usor de munca.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-01-2018
Vizitator
In contract sceie ca firma poate sa-si recupereze prejudiciul in urma incidentului.reparatia nu costa 100 de euro.nu sa facut nici o constatare la fata locului.masina are asigurare casco.nu am primit un deviz de reparatie.Eu sunt din Sinaia.As vrea sa-i dau in judecata.Cum se procedeaza in cazul litigiului de munca.Contractul este pe Slovacia.
Răspunde
 17-01-2018

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Nu stiu ce inseamna "contractul este pe Slovecia". Se aplica legea tarii in care este inregistrara firma la care sunteti angajat. Daca ati incheiat contractul in Slovacia si firma este acolo inregistrata, trebuie sa va interesati ce prevede un echivalent al Codului muncii acolo, sau alta lege aplicabila si sa introduceti tot acolo actiunea in instanta.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-12-2018
Vizitator
Bună ziua . Sunt angajat cu contract pe slovacia din anul 2014,cer informații la angajator cu vedere la anumite probleme ,cum ar fi asigurarea de sanatate, vechimea in munca pe slovacia minima pentru noi romanii ,cum suntem platiti si multe altele si refuză să ne pună la dispozitie aceste informatii. Ex. Cardul de sanatate nu este valid in nici o țară am avut probleme in germania a venit acasa de plată,in românia la fel nu este valid. Dacă ne puteti ajuta va rugăm cu un număr de telefon al unui avocat român sa ne reprezinte in slovacia, sau al unei instituții din slovacia sa depunem o plângere ceva impotriva acestei firme. Va multumim.
Răspunde
 22-12-2018

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va puteti adresa Inspectoratului national al Muncii si Slovacia,.
Plangerile se pot face si online.
Formularul de contact il gasiti la https://www.ip.gov.sk/contact/
Trebuie sa va adresati in engleza sau slovaca.

Modul in care sa completati plangerea va este descris pe site-ul Ministerului Muncii, Afaceri Sociale si Familie din Slovacia la adresa
https://www.employment.gov.sk/en/labour-employment/labour-inspection/

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-03-2019
Vizitator
Bună ziua .Cum pot intra in posesia formularului S1 pentru asigurarea de sanatate din slovacia? Mulțumesc.
Răspunde
 25-03-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Solicitaţi casei de asigurări de sănătate din Romania să vă elibereze un formular S1 (fostul formular E 106). Acesta vă dă, dumneavoastră şi membrilor de familie, dreptul la asistenţă medicală pe durata şederii. Odată ajuns la destinaţie, depuneţi formularul S1 la sediul casei de asigurări de sănătate din Slovacia.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.