Forum avocaţi > Dreptul muncii

Necomunicare hotarire judecatoreasca

27-02-2018
Vizitator
Buna ziua.Am dat angajatorul in judecata pentru neplata salariului si a diurnei de deplasare si am primit pe 01.02 hotarirea judecatoreasca de la fond.Am fost la tribunal sa cer o hotarire legalizata,dar persoana de la arhiva mi-a spus ca nu imi poate legaliza hotarirea deoarece nu are confirmarea de primire a hataririi de la parata. Am sunat la oficiul postal de care apartine aceasta si mi s-a comunicat ca ei nu au nici un factor postal angajat si nu pot livra corespondenta si ca nu au nimic de la Tribunalul Suceava pentru parata.Ce pot face in acest caz,cum pot urgenta mersul lucrurilor? Ca daca stau pina se misca institutiile din Romania ma prinde toamna tot in acest stadiu? Este vreo limita de timp pentru comunicarea hotaririi? Cit timp are posta sa tina hotarirea fara a o comunica?Stiam ca corespondenta se da retur dupa 10zile. Daca nu au angajati care sa livreze corespondenta de ce nu o trimit inapoi? Multumesc.
Răspunde
 27-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In mod normal corespondenta se trimite inapoi daca expira termenul de pastrare.

Teoretic hotararea dvs este executorie si ar trebui legalizata si fara dovada de comunicare catre partea adversa.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-02-2018
Vizitator
Hotarirea este executorie,dar poate fi atacata cu apel in termen de 10zile de la comunicare.Iar eu astept de o luna de zile ca posta romana sa comunice hotarirea sau sa o dea retur daca nu au angajati care sa faca asta.Persoana de la arhiva a zis ca nu se poate legaliza daca nu i s-a comunicat paratei hotarirea si nu a trecut termenul de apel.
Cu posta nu am nici o sansa sa o scot la capat ca mi-au cerut nr. de expeditie ca sa verifice unde este acum recondata.Pot sa cer instantei sa foloseasca alta firma(dpd,fancurier,etc)pentru comunicarea hotaririi catre parata daca posta nu are nici un factor angajat?
Răspunde
 27-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Așadar, Poșta Română spune că nu are nimic de la Tribunal. Cel mai bine este să mergeți la instanță și să întrebați data la care au trimis hotărârea. Mă gândesc că poate nu au trimis-o încă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-03-2018
Vizitator
De la arhiva mi -au zis ca s-au trimis ambele hotariri pe 31.01.2018.Doar ce cei de la posta din Timisoara nu stiu unde e hotarirea si ca sa dea de urma ei mi-au cerut nr. de recomandata.Deja m-am saturat sa pierd timp si bani sa tot merg sa intreb la arhiva.Am 40km pina la tribunal.O sa mai incerc si saptamina viitoare. Multumesc pentru raspunsuri.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.